Echipa Nationala

FRF A CEDAT CA SA AIBA UN STADION MAI PLIN Au reaparut biletele de 20 si 40 de lei (FOTO)

Am incercat luni si marti sa aratam unde sunt problemele si de ce nu se umplu stadioanale la meciurile Romaniei de pe finalul acesta foarte interesant de campanie, un demers unic in aceste zile in presa, in favoarea suporterilor si a echipei nationale. Relatarile noastre din ceea ce am vazut la stadion sau la FRF, dar si unele comentarii foarte pertinente ale cititorilor au readus marti la pranz, la vanzare, tichetele disparute de 20 si 40 de lei, ceea ce inseamna ca mai multi oameni vor intra la stadion! Articolul nostru despre modul in care s-a conceput vanzarea biletelor pentru meciurile cu Ungaria si Turcia a starnit multe reactii din partea cititorilor. Din pacate, readucerea biletelor ieftine nu este decat o mica parte a problemei si nu va fi cheia pentru un stadion arhiplin, este tarziu. Ieri, un cititor a semnalat ca  a cumparat un bilet de 400 de lei si nu a putut iesi sa manance la pauza, la Romania - Ungaria. Astazi, o reactie despre vanzarea tichetelor cu Turcia, cea care a umplut paharul, a aratat ca nu doar de ieri (luni), ci de sambata (prima zi in care au fost puse la vanzare) nu erau la case bilete de 20 si 40 de lei, desi luni FRF le reafirmase disponibilitatea si ceruse o emulatie la ghisee pentru un stadion arhiplin. FRF a incercat, din punctul nostru de vedere, sa isi umfle conturile vanzand doar biletele mai scumpe, insa vanzarile nu au mers bine plus ca au iesit discutii care luau amploare si daunau imaginii. Si au iesit biletele.

UPDATE, ora 14:50 FRF a repus in vanzare tichete la cele doua peluze ale Arenei Nationale pentru meciul cu Turcia de marti seara, desi la case inca de luni (sau dupa altii de sambata) acestea nu se mai gaseau. Dupa cum se poate vedea si din imaginile surprinse de reporterul Onlinesport.ro, cea mai mare aglomeratia la casele de bilete este in Bulevardul Basarabia, unde cateva zeci de persoane se inghesuiau pentru a mai prinde un tichet dintre cele ieftine.

In strada Mihai Coravu doar 3-4 persoane erau interesate de achizitionarea unui bilet pentru meciul din aceasta seara, iar la peluza nord mai erau disponibile pentru un singur sector.

Interes scazut si la casele din Pierre de Coubertain, unde de asemenea doar trei persoane isi cumparau bilete. Aici mai sunt bilete de 20 de lei pentru Peluza Nord si de 40 de lei pentru inelul 2 de la Peluza Sud.

Marti dimineata, au publicat un comentariu scris de o cititoare, in contextul articolelor de ieri si astazi despre strategia si modul ciudat de vanzare a biletelor pentru dubla cu Ungaria si Turcia.

"Am fost sambata la stadion sa iau bilete (n.r. pentru Romania - Turcia). Nu aveau decat de la 80 lei in sus. In fata caselor bisnitarii vindeau biletele de 20 lei cu 50 lei. Stiti ce mi-a spus d-soara de la casa? Ca ei au primit foarte putine bilete de 20 si 40 si s-au dat imediat. Asta ca sa-si vanda bisnitarii biletele cu 50 lei. Bisnitarii le luasera direct de la federatie. Nici mai mult nici mai putin FRF-ul face bisnita cu bilete", scrie cititoarea noastra, Laureen.

Asadar, lipsa biletelor de 20 si 40 de lei nu este de luni. FRF a facut luni un apel la suporteri, spunand in comunicatul de presa din aceeasi zi ca mai sunt tichete din toate categoriile, citam "sunt disponibile bilete la toate categoriile de preturi (20, 40, 80, 160, 400, 600 si 800 de lei)".

Cei care au mers luni la stadion pentru a lua bilete la Turcia au vazut ca pe afisele de la case erau deja taiate tichetele de 20 si 40 de lei. Mai mult, iata ca cititorii nostri care au fost de sambata spun ca inca de atunci nu mai sunt decat tichete de la 80 de lei in sus. Ce sens mai avea atunci anuntul FRF de luni? Sa pacaleasca lumea, sa vina sa cumpere bilete si sa ia din cele scumpe, daca tot se bate drumul?

Vineri, in meciul cu Ungaria, cand am fost la stadion iar vanzarea de bilete pe ultima suta de metri avea loc la sediul Federatiei, FRF nu mai avea bilete de 40 de lei, desi initial in comunicatul de pe site-ul oficial se spusese ca acestea exista. Noi am fost la ora 13:00, se vandusera oare in patru ore? Greu de crezut, din moment ce nu era coada deloc mare, ci doar cateva persoane care intrau patru cate patru in sediul FRF pentru a cumpara ordonat si in liniste.

La fel cum semnaleaza cititoarea noastra mai sus, situatia de acum este similara cu cea de la meciul cu Ungaria. Biletele ieftine nu se mai gaseau la case, ci doar pe piata neagra, la bisnitarii aflati la cativa metri de poarta curtii FRF. Acestia le vindeau cu 70 de lei daca luai unul sau cu 60 de lei daca luai mai multe, pretul initial fiind de 40 de lei.

Faptul ca exista bilete pe piata neagra (bisnitari) este in regula, in unele tari exista spatii amenajate pentru asa ceva. Ceea ce reprosam noi celor de la FRF este comunicarea deficitara si punerea pe drum a suporterilor care nu au gasit ceea ce li s-a promis la nivel oficial.

Noi nu credem ca FRF face specula cu bilete. Ceea ce reprosam este gestionarea problemei atat la nivel de vanzare (lipsa promotiilor, nefidelizarea suporterilor, stadion care nu e plin) cat si comunicare.



FRF A CEDAT CA SA AIBA UN STADION MAI PLIN Au reaparut biletele de 20 si 40 de lei (FOTO)