Echipa Nationala

Ce inseamna ca acoperisul Arenei Nationale are "Clasa B" de rezistenta la incendii

Primarul interimar al Capitalei, Razvan Sava, a declarat vineri (video) ca acoperisul National Arena a fost expertizat in cadrul unui laborator autorizat in Italia, stabilindu-se ca detine "Clasa B" de rezistenta la incendii. Iata care sunt clasele de rezistenta a materialelor la incendii si unde se claseaza acoperisul de peste 80 de milioane de euro montat pe Stadionul National.

Privind combustibilitatea materialelor si elementelor de constructii , capacitatea acestora de a se aprinde si arde in continuare, contribuind la cresterea cantitatii de caldura dezvoltata de incendiu, normativele din Romania preved patru paliere de pericol.

In functie de comportarea la foc, materialele si elementele de constructii, pot fi incombustibile C0 (CA1) sau combustibile. Materialele si elementele de constructie combustibile se clasifica in clasele de combustibilitate:
C1 (CA2a) - practic neinflamabile;
C2 (CA2b) - dificil inflamabile;
C3 (CA2c) - mediu inflamabile;
C4 (CA2d) - usor inflamabile.

Cand a spus "Clasa B", primarul interimar s-a referit la clasa C2 (CA2b). Asa cum se vede, acesta este un material combustibil (care poate arde), insa fiind dificil inflamabil.

Bineinteles, era ideal ca acoperisul sa fie clasa A (C1 - CA2a,  practic neinflamabile), insa chiar si asa este compatibil cu normele in vigoare.

[news-118137]



Ce inseamna ca acoperisul Arenei Nationale are "Clasa B" de rezistenta la incendii