Echipa Nationala

Calcule de calificare pentru baraj. Avem sanse matematice chiar daca Turcia bate Olanda!

O victorie cu 8-0 in fata Andorrei ne-ar fi dus vineri seara pe locul al doilea in Grupa D. Asa suntem pe locul 3, la patru goluri in spatele Turciei, care a urcat pe pozitia a doua. Insa, am descoperit ca putem merge in baraj chiar daca marti Turcia bate Olanda. E o sansa in plus, chiar daca infima. Iata ultimele calcule.

Olanda a batut Ungaria cu 8-1, aratand un joc de forta. Noi nu am putut da, din pacate, celor din Andorra opt goluri. Un 8-0 ne-ar fi ajutat sa luam de acum locul secund in Grupa D. Se putea un 8-0, ocazii au fost.

Suntem pe trei, cu 16 puncte, la egalitate cu Turcia, care are insa golaveraj superior. In caz de egalitate de puncte, urmatorul criteriu de departajare este golaverajul, asa ca in meciul de marti exista doua scenarii de calificare pentru baraj, insa doar unul  posibil privind situatia realist.

Primul este cazul in care Turcia bate Olanda, marti. Romania se poate califica inca pentru baraj doar daca vom invinge Estonia la o diferenta cu patru goluri mai mare fata de victoria turcilor. Exemplu: turcii bat cu 1-0, noi trebuie sa batem cu 5-0. In acest caz, am fi la egalitate de puncte cu Turcia, la egalitate perfecta si la golaveraj, dar ar intra in functiune al treilea criteriu de departajare, cel al golurilor totale marcate in grupa, la care suntem superiori turcilor. Am lua locul 2. De aceea, o victorie cu 8-0 vineri seara cu Andorra ar fi insemnat deja un pas mare spre calificare.

Al doilea scenariu este cel in care Turcia termina egal sau pierde cu Olanda, marti. In acest caz, este suficienta victoria Romaniei cu Estonia la orice scor, pentru a merge in baraj.

Exista si un alt scenariu, care nu ne mai intereseaza, dar este posibil ca idee si interesant. Romania si Turcia pierd marti, Ungaria bate Andorra, iar maghiarii iau astfel locul al doilea si merg in baraj! Daca ungurii nu pierdeau cu 8-1 vineri seara, ar fi avut sansa de a merge in baraj chiar si in cazul unor egaluri ale Romaniei si Turciei in ultima etapa.

Orice e posibil in Grupa D, in afara pozitiei de necontestat a vice-campioanei mondiale de care depindem marti sa ii invete si pe turci fotbal.



Calcule de calificare pentru baraj. Avem sanse matematice chiar daca Turcia bate Olanda!