Echipa Nationala

Calcule: Cum poate ajunge Romania la EURO 2016

Cu o etapa ramasa din preliminariile EURO 2016, Romania are prima sansa de a prinde locul al doilea in grupa si sa ajunga direct la turneul final, in locul Ungariei. 

Mai este doar o etapa de jucat in Grupa F a preliminariilor EURO 2016. Romania se afla pe locul 2 cu 17 puncte, cu 3 puncte in spatele liderului Irlanda de Nord si cu un singur punct avans fata de locul 3, Ungaria.

La turneul final vor merge primele doua clasate, iar locul 3 in baraj.

In  ultima etapa a grupei Romania va juca in deplasare la Feroe, in alt meci Ungaria are deplasare in Grecia, iar Irlanda de Nord va juca in Finlanda.

Romania se poate califica la turneul final daca va bate in Feroe, indiferent de ceea ce va face Ungaria cu Grecia. Acesta este unica varianta fara emotii. Ce urmeaza mai jos este de vise rele, de stat iarasi la mana altora, in speta a Ungariei. 

Astfel, daca Romania face egal in Feroe, va piede calificarea directa in cazul in care Ungaria bate. Daca Romania pierde in Feroe, iar Ungaria scoate cel putin un egal, de asemenea vom merge in baraj. 

Romania poate termina grupa si pe locul 1, daca va bate Feroe, iar Irlanda de Nord va pierde in Finlanda, pentru ca am fi la egalitate de puncte, dar cu avatanul victoriilor directe.

In cazul in care nu ar fi egalat in extremis Finlanda, joi seara, Romania s-ar fi aflat pe locul 3 in grupa, cu un meci inainte de final, trebuind sa stea la mana Ungariei, chiar daca ar fi invins in Feroe. Din fericire, golul din ultimul minut cu Finlanda ne-a scutit de un asemenea scenariu, in care se profila un alt baraj de cosmar. 



Calcule: Cum poate ajunge Romania la EURO 2016