Echipa Nationala

BARAJ!!!!!!!!!!!!!

Romania mers taras-grapis in barajul Cupei Mondiale 2014, dupa ce a invins cu destula dificultate pe Estonia, cu 2-0, gratie unei duble semnate de Ciprian Marica. Romania a aratat obosita si fara idei. Impulsul decisiv pentru baraj a fost dat de Olanda, care a invins in Turcia cu 2-0. Tragerea la sorti pentru baraj are loc luni, pe 21 octombrie, live text pe onlinesport.ro.

La adapostul golului inscris de batavi in Turcia, prin Arjen Robben, tricolorii au pornit greu motoarele si in fata Estoniei. Prima ocazie avea sa vina la poarta lui Tatarusanu, incercat in trei randuri la interval de cinci minute.

In prima faza, Vassiljev i-a testat vigilenta cu un puternic din afara careului (18'). A urmat Lindpere, Kink vizand vinclul de la distanta, doar interventia portarului stelist salvandu-i pe tricolori de la primirea unui gol surprinzator.

In minutul 26, Bogdan Stancu a fost huiduit la scena deschisa de catre cei 20.000 de suporteri prezenti in tribunele Arenei Nationale, dupa ce a reluat cu tibia o centrare de mare rafinament a lui Cristi Tanase.

Stancu avea sa ne scoata, trei minute mai tarziu, cand a obtinut penalti dupa ce a fost tinut in tricou de catre fundasul central al Estoniei, Reintam. Marica a transformat fara probleme, 1-0 Romania (31').

Marica a iesit in evidenta si cu opt minute inainte de pauza, cand l-a intins serios pe Pareiko cu o lovitura de cap plasata.

Repriza secunda nu a facut nimic altceva decat sa ne demonstreze de ce trebuie sa ne temem de baraj, indiferent de adversarul care ne va iesi in cale.

Gicu Grozav a trimis pe centrul portii o minge venita de la Alexandru Matel (68'), Lazar a ratat de putin tinta din 7 metri, pentru ca acelasi Grozav sa traga in Pareiko din pozitie ideala (77').

Ecuatia acestei intalniri a fost rezolvata complet cu putine minute inainte de final, la o centrare perfecta a lui Alexandru Matel. Ciprian Marica s-a demarcat in fata portii, invingandu-l pentru a doua oara pe Pareiko cu o lovitura de cap imparabila.

ROMANIA: Tatarusanu - Matel, Goian, Gardos, Rat - Bourceanu, Lazar (Hoban 79') - Bucur (Torje 57'), Stancu (Grozav 46'), Tanase - Marica

Rezerve: Lobont, Luchin, Grigore, Grozav, Torje, Keseru, Latovlevici, Hoban, Gaman, Maxim, Balgradean

ESTONIA: Pareiko - Jaager, Reintam, Klavan, Teniste - Lindpere (Kruglov 75'), Dmitrijev - Puri (Ojamaa 59'), Vassiljev, Kink - Zenjov (Anier 46')

Rezerve: Aksalu, Kruglov, Barengrub, Kams, Vunk, Mosnikov, Luts, Anier, Ojamaa

Arbitri: Marijo Strahonja (principal), Sinisa Premuzaj, Igor Krmar (asistenti), Ante Vucemilovic-Simunovic Jr. (rezerva). Hugh Dallas (observator) si Rainer Koch (comisar FIFA).

Cartonase galbene: Gardos 66', Al. Bourceanu 90+2'/ Pareiko 30', Klavan 70', Dmitrijev 78'

Cartonase rosii: - 



BARAJ!!!!!!!!!!!!!