Echipa Nationala

Avem numar 10 la nationala. Stanciu aduce victoria cu Lituania

Mijlocasul Nicusor Stanciu a marcat chiar la debutul sau pentru Romania golul prin care prima noastra reprezentativa a depasit Lituania cu 1-0 (0-0), miercuri seara, in meciul amical disputat la Giurgiu.

Introdus la pauza in locul lui Lucian Sanmartean, jucator care a avut o prima parte extrem de stearsa, Stanciu si-a asumat responsabilitatea numarului de pe tricou si in minutul 65 a deschis scorul cu un sut din actiune. Un sut de la aproximativ 30 de metri care s-a dus langa bara in dreapta portarului advers.

[news-118412]

Cu o formula de start in care si-au gasit loc Stelian Tanase, Alexandru Matel sau Florin Tanase, Romania nu a excelat in prima repriza, cand am trimis un singur sut pe spatiul portii.

Mai mult decat atat, Lituania a ratat cea mai mare ocazie la o lovitura libera provocata de Vlad Chiriches in marginea careului nostru. Costel Pantilimon, integralist in poarta, a fost atent si a respins in lateral.

Dupa sutul lui Torje fara preluare din minutul 10, cand mingea a trecut pe langa poarta, Stancu a cautata poarta din afara careului in minutul 34. Mingea s-a dus peste transversala, dar a fost cea mai importanta ocazie a noastra in prima repriza.

Matel a mai avut o executie similara la ultima faza a reprizei, una saraca in actiuni de poarta si din care am scapat fara gol primit gratie lui Pantilimon.

Selectionerul Anghel Iordanescu a facut doua modificari la pauza prin introducerea lui Stanciu si Keseru in locul lui Sanmartean si Rusescu. Am castigat un plus de viteza pe faza ofensiva si inspiratia noului numar 10 al nationalei ne-a adus golul victoriei.

[news-118414]

Stanciu a patruns cu mingea la picior in minutul 65 si a plasat balonul in dreapta lui Zoubas. Nimic de facut pentru portarul advers.

Golul lui Stanciu fusese anuntat de reluarea cu capul a fundasului Cosmin Moti din minutul 51, cand mingea a trecut putin pe langa poarta in urma unui corner, si de mingea deviata de Andrei Ivan, jucator de asemenea intrat in mitanul secund.

Pana la final am mai notat sutul lui Ioan Hora pe langa poarta din minutul 81 si debutul stelistului Alin Tosca la nationala, acesta intrand in minutul 86 in locul dinamovistului Steliano Filip.

[news-118412]



Avem numar 10 la nationala. Stanciu aduce victoria cu Lituania