Liga 1

CFR sufla in ceafa liderului dupa victoria de la Brasov

FC Brasov a pierdut partida de pe teren propriu cu CFR Cluj, dupa ce a condus pe tabela pana aproape de minutul 80. Scorul a fost deschis de Cristescu in minutul 66, insa clujenii au revenit fenomenal pe final cand au rasturnat rezultatul prin golurile lui Celestino si Weldon.

De aproape o jumatate de ora a fost nevoie pentru ca spectatorii din tribunele brasovene sa aiba parte de prima minge trimisa spre poarta. S-a intamplat in minutul 29, cand Chipciu a reluat cu capul mult peste poarta o pasa de la Viveiros.

A doua amenintare a brasovenilor a venit dupa cinci minute, cand un sut de la distanta al stegarilor a depasit cu mult poarta lui Beto, pentru ca abia in minutul 35 portarul clujenilor sa fie intrebuintat pentru prima data, la o noua lovitura de cap a lui Chipciu.

In rest, prima repriza a fost de un nivel extrem de scazut, plictiseala fiind cuvantul de ordine in primele 45 de minute. Daca elevii suspendatului Isaila au fost mai incisivi si au avut mai mult mingea, clujenii s-au rezumat doar sa paseze la nesfarsit in lateral pe orizontala si in spate, fara sa trimita nici macar o data mingea spre poarta adversa.

Primul sut la poarta al clujenilor a venit abia la sase minute de la startul reprizei secunde, Weldon primind de la Sougou in careu pentru ca apoi sa traga direct in bratele lui Felgueiras. Faza urmatoare de atac a CFR-ului s-a incheiat cu un sut mult peste poarta al lui Renan Garcia de la 20 de metri.

Desi oaspetii dadeau impresia ca au reusit sa echilibreze jocul, faptul ca au urcat in grup tot mai mult spre poarta stegarilor a oferit ocazia Brasovului sa profite pe contraatac. In minutul 66 Buga l-a lansat perfect pe Cristescu pe contraatac, acesta a ajuns fata in fata cu Beto in careu si l-a invins cu o scarita de mare efect.

Ca o fiara ranita, CFR a declansat asediul la poarta adversa, Hora avand o mare sansa de a inscrie in minutul 75. Insa, golul egalizator a venit in minutul 79, cand Celestino a marcat cu un sut superb la firul ierbii de la 25 de metri, care nu i-a lasat nicio sansa lui Felgueiras.

Din echipa care domina meciul in prima ora de joc, Brasovul s-a transformat brusc in una care se apara cu disperare. Fara sa poata iesi din stransoarea oaspetilor, stegarii au cedat tot mai mult teren si in minutul 89 au gresit fatal. O pasa peste fundasii brasoveni, a fost tratata cu mare indiferenta de acestia, Weldon a profitat si a intrat cu mingea in careu, sutand pe langa Felgueiras in gol.

Onlinesport: Irina Maxim



CFR sufla in ceafa liderului dupa victoria de la Brasov