Snooker

Ronnie O'Sullivan critica arbitrajele din snooker

Multiplul campion mondial Ronnie O'Sullivan s-a exprimat critic la adresa arbitrajelor de care a avut parte la recent incheiata editie a Campionatului Mondial.

Cel supranumit “Racheta” considera ca nivelul arbitrajelor din snooker este foarte scazut si a dat un exemplu din timpul meciului sau cu Stuart Bingham, din sferturile competitiei gazduite de Crucible.

“Arbitrul care a oficiat la meciul mecu cu Stuart Bingham continua sa se miste in timp ce eu eram pe lovitura”, a comentat O'Sullivan pe blogul sau deschis pe site-ul Eurosport.

Acesta a facut referire si la episodul cu creta pus drept marca pe masa, incident care a ramas nepedepsit cu fault, asa cum ar fi fost normal sa se intample.

“Nu pot sa cred cate discutii s-au iscat in jurul cretei. Nu e ca si cum as fi miscat bilele, dar din nou a aratat ca arbitrul nu stia regulamentul. Cum sa fi stiut eu ca am comis o ilegalitate”, a mai spus O'Sullivan cu trimitere directa la arbitrul maltez Terry Camilleri.

“Am avut cate ciocniri cu arbitrii anul acesta. Standardul catorva dintre ei este sub zero”, a adaugat Ronnie.

De cinci ori campion mondial, O'Sullivan a pus eliminarea sa in sferturi la Crucible pe seama lipsei antrenamentelor si a meciurilor oficiale.

“Primul motiv pentru care am iesit repede este ca in acest an am jucat aproximativ 30 de meciuri. Fiecare dintre semifinalistii de la Crucible au jucat cel putin 100 de meciuri sau mai multe”, a mai spus Ronnie.



Ronnie O'Sullivan critica arbitrajele din snooker