Handbal

Tomas Ryde ramane pe banca nationalei feminine de handbal

Credit total pentru suedezul Tomas Ryde la nationala feminina de handbal feminin dupa eliminarea Romaniei dupa faza grupelor la Jocurile Olimpice de la Rio.

Alexandru Dedu, presedintele Federatiei Romane de Handbal, a declarat ca Ryde va ramane pe banca nationalei si la Campionatul European din luna decembrie.

"Contractul lui expira pe 31 decembrie 2016. Cu siguranta va ramane antrenorul Romaniei si la Campionatul European. Am deplina incredere in Tomas si in cei noua membri ai staff-ului tehnic de la echipa nationala", a declarat Dedu.

Romania a ratat iesirea din grupe la Jocurile Olimpice, dupa ce a pierdut trei din cele cinci meciuri disputate in Grupa A, cu Angola, Brazilia si Norvegia.

Echipa noastra avea nevoie de un succes in ultimul meci din grupa pentru a prinde sferturile sau, dupa infrangerea cu Norvegia, trebuia ca Angola sa produca surpriza si sa invinga Spania, ceea ce nu s-a intamplat.

Cu Ryde pe banca nationala Romaniei a cucerit bronzul la Campionatul Mondial din 2015 si s-a calificat la Jocurile Olimpice lasand acasa Danemarca, o fosta campioana mondiala, europeana si olimpica.



Tomas Ryde ramane pe banca nationalei feminine de handbal