Handbal

Franta invinge selectionata de mercenari a Qatarului si obtine al 5-lea titlul mondial

“Expertii”, asa cum sunt numiti handbalistii nationalei Frantei, au evitat cea mai mare surpriza din istoria handbalului mondial si au cucerit, duminica seara, titlul mondial invingand in finala de la Doha echipa gazda Qatar, cu 25-22 (14-11).

Francezii au dominat meciul de la inceput si pana la sfarsit cu puternica linie de 9 metri formata din Karabatic, Narcisse si Nyokas, in timp ce gazdele turneului final au echilibrat disputa in partea secunda.

Franta a condus chiar si cu sase goluri diferenta in prima repriza (13-7 in minutul 22), dupa ce selectionata multietnica a lui Valero Rivera a suferit nu mai putin de trei eliminari in primul sfert de ora, eliminari care au dezechilibrat disputa.

Numai egipteanul Mabrouk a fost trimis pe banca pedepselor de doua ori intr-un interval de doar cinci minute.

Qatarul s-a apropiat pe finalul primei reprize dupa doua goluri consecutive marcate de cubanezul Capote si un altul de muntenegranul Markovic. Astfel, de la 7-13 scorul devenea 10-13, pentru ca la cabine “expertii” sa intre cu 14-11.

In debutul partii secunde naturalizatii Qatarului s-au apropiat chiar la un gol diferenta si surpriza plutea in aer, colosul pivot spaniol Borja Vidal (202 cm si 120 kg) reusind primul sau gol abia in minutul 37.

Pana spre jumatatea mitanului secund meciul a ramas pe muchie de cutit, desi Franta a pastrat tot timpul cel putin un gol in fata.

Pe final insa jucatorii francezi s-au distantat decisiv pe contraatac si au inchis finala, cu 25-22.

Acesta este al 5-lea titlu mondial pentru Franta, cea mai puternica nationala in handbalul masculin din toate timpurile.



Franta invinge selectionata de mercenari a Qatarului si obtine al 5-lea titlul mondial