Handbal

Drama in handbal: portarul echipei din Slobozia a decedat intr-un accident cu parasuta. UPDATE: Instructorul, intre viata si moarte, resuscitat dupa 40 de minute

Elena Nica, portarul echipei de handbal feminin Unirea Slobozia, a incetat din viata duminica dupa un accident suferit in timpul unei sarituri cu parasuta. Ea se afla la prima sa saritura si a avut ghinionul sa fie doborata la sol de un barbat care a sarit prea devreme in spate.

Nica se afla in Aerodromul de la Clinceni. A sarit alaturi de instructor, insa cei doi si-au incurcat parasutele cu o a treia persoana. Toti trei au cazut la sol, in vrie, de la o inaltime de 70 de metri. 

Handbalista (27 de ani) a supravietuit impactului, insa a decedat duminica la Spitalul Universitar. Initial vestile despre starea ei de sanatate erau bune, pentru ca fusese singura persoana constienta in urma accidentului. Elena Nica era la primul salt cu parasuta.

Instructorul sau (43 de ani), Adrian Costache, a fost dus duminica in stare grava la spital, iar luni a suferit un stop cario-respirator. Anuntat initial decedat, el a fost resuscitat dupa 40 de minute de eforturi medicale. Costache are o experienta de peste 4000 de salturi.

A treia persoana implicata in accident, Dan Floroiu, in varsta de 49 de ani, a decedat pe loc la impactul cu solul. Avea o experienta de peste 100 de salturi.  Vina accidentului o are, din primele informatii, chiar Floroiu, pentru ca a sarit prea devreme si s-a incurcat in parasuta Elenei Nica si a instructorului sau.



Drama in handbal: portarul echipei din Slobozia a decedat intr-un accident cu parasuta. UPDATE: Instructorul, intre viata si moarte, resuscitat dupa 40 de minute