Raliuri

Visul unui titlu continental prinde contur. 3 din 3 pentru frații Maior în Campionatul European de Raliuri

Frații Norbert Maior și Francesca Maior au obținut al treilea podium consecutiv la juniori în Campionatul European de Raliuri și s-au apropiat la numai 9 puncte de prima poziție în clasamentul general la jumătatea sezonului.

Echipajul tricolor a avut un parcurs excelent în Raliul Scandinaviei, care a avut loc în acest weekend, pe macadam, în Suedia. Pe un Peugeot 208 Rally4, Norbert Maior a fost de 7 ori pe podium în cele 16 probe speciale, iar la final a fost al treilea. Cu un timp de 1:40:44.8, brașoveanul a fost la numai 18 secunde de locul 2 după cei peste 180 de kilometri parcurși.

Singurii care l-au depășit în topul juniorilor pe Maior la finalul raliului au fost suedezii Isak Reiersen și Patrik Hallberg, în timp ce liderul la zi al campionatului, norvegianul Ola Nore Jr, a fost doar al șaselea. Un alt rival al românului în lupta pentru titlu, suedezul Victor Hansen, cu care era la egalitate înaintea acestei etape, a fost doar al optulea.

După Raliul Scandinaviei, Norbert Maior rămâne pe locul 2, cu 66 de puncte, dar se află la numai 9 în urma lui Ola Nore jr, în timp e următoarele două poziții sunt ocupate de Hansen (56p) și italianul Robert Dapra (51p). Un alt pretendent, Max McRae, nepotul legendarului Colin McRae, a încheiat doar pe 11 în Suedia, astfel că pare ieșit din lupta pentru titlu.

„Trăim un vis în acest moment. Pentru noi este absolut senzațional să menținem acest parcurs și să fim atât de aproape de primul loc după trei etape. Eforturile făcute de parteneri și de fani pentru a fi aici au fost cruciale. Fără ei, nu am fi reușit această performanță. Deja ne concentrăm pe următoarele provocări. Sperăm să avem buget să încheiem sezonul cu bine”, a spus Norbert Maior imediat după încheierea raliului.

Următoarea etapă din Campionatul European de Raliuri va avea loc în perioada 28-30 iulie în Italia, Rally di Roma Capitale 2023, dar până atunci, cei doi frați legitimați la Napoca Rally Academy vor concura săptămâna viitoare în competiția internă, tot pe macadam, la Raliul Sibiului, acolo unde sunt marea surpriză a startului de sezon, fiind liderii surpriză ai competiției.



Visul unui titlu continental prinde contur. 3 din 3 pentru frații Maior în Campionatul European de Raliuri