Raliuri

Viteză în coastă: luptă incredibilă la Brașov. Mihai Leu a ratat titlul de campion la 0,095 de secunde

Peste 10.000 de spectatatori au fost prezenți în weekend, la Brașov, la etapa finală a sezonului de Masters la Viteză în Coastă, care a stabilit și campionii din 2023 la cele două categorii ale competiției.

Trofeul Audi Brașov are și un nou record de timp al actualului traseu de concurs, francezul Geoffrey Schatz, unul dintre cel mai bine cotați piloți din Europa, reușind să ajungă la finiș în 1:59,596. Se întâmpla chiar în prima manșă de concurs de duminică. După cele două urcări oficiale, Schatz a adunat un timp total de 03:59,695.

Cu al doilea timp total al etapei, la 6,1 secunde în urma conaționalului său, Jerome France a devenit noul campion al Categoriei II, cea dedicată monoposturilor și prototipurilor. France are ocazia să devină în acest sezon și campion la Super Rally, etapa finală fiind programată pe 4 noiembrie la București. Podiumul de la Poiana Brașov a fost completat de Octavian Ciovică, la peste 10 secunde de Schatz. Podiumul final al sezonului 2023 este format astfel din France, Ciovică și Costel Cășuneanu.

De departe cea mai intensă luptă în finala de la Brașov a fost cea de la Categoria I dintre Alexandru Pițigoi și Mihai Leu, cu Călin Făgădar în rol de “arbitru”. Pentru a deveni campion, Leu era obligat să câștige Trofeul Audi Brașov.

După o primă manșă de concurs în care Făgădar a fost cel mai rapid, cu 2:09,096, urmat de Leu (2:09,285) și Pițigoi (2:09,380), duelul a devenit unul incredibil în manșa decisivă. Practic, până atunci, diferența dintre cei trei era de mai puțin de 3 zecimi de secundă. A fost momentul în care Pițigoi a recuperat, a câștigat cursa și a devenit campion. La o diferență de doar 0,095 de secunde în fața lui Leu, care a încheiat al doilea, atât la Brașov, cât și în clasamentul final. Făgădar a încheiat pe 3 etapa, în vreme ce Dominic Marcu a venit al treilea în clasamentul final al sezonului.

Un total de 52 de piloți au luat startul la etapa de la Brașov, care a adus și un record de audiență pentru acest sezon de Masters organizat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv.



Viteză în coastă: luptă incredibilă la Brașov. Mihai Leu a ratat titlul de campion la 0,095 de secunde