Raliuri

VIDEO Revenire triumfala pentru Kubica

Pilotul polonez Robert Kubica a câstigat Raliul Ronde Gomitolo di Lana desfasurat pe teritoriul Italiei. Pentru fostul pilot de Formula 1 a fost prima competitie dupa accidentul care i-a pus în pericol viata în februarie 2011.

La volanul unui model Subaru Impreza WRC, Kubica a avut cel mai bun timp pe toate cele patru probe speciale programate.

În aceste conditii Kubica s-a impus la final cu un avans de aproape un minut în fata principalului sau rival, Omar Bergo din Italia.

Polonezul spera ca revenirea în raliuri sa reprezinte doar un pas spre întoarcerea în Formula 1.

”Sa fiu aici este deja un mare pas pentru mine, dar preferam sa ma aflu în alta”, a declarat Kubica pentru presa italiana.

Desi admite ca nu va mai fi nicioadata la acelasi nivel fizic ca înainte de februarie 2011, Kubica nu se da batut si insista ca prioritatea sa numarul unu ramâne Marele Circ.

”Obiectivul meu este acela de a fi din nou în Formula 1, iar în urmatoarele luni voi afla daca sunt pregatit pentru o revenire în 2013 sau poate în 2014”, a mai spus Kubica.

Robert Kubica, 27 ani, a luat startul în 76 de Mari Premii si a obtinut o victorie plus alte 12 clasari pe podium.

Pilot Renault înaintea accidentului din 2011, Kubica avea toate sansele sa ajunga la Ferrari în locul brazilianului Felipe Massa.

Apasati aici pentru a vedea imagini cu Robert Kubica pilotând în Raliul Ronde Gomitolo di Lana.VIDEO Revenire triumfala pentru Kubica