Raliuri

Tempestini si Marisca se lupta din nou pentru primul loc la Raliul Maramuresului

Colegi la Napoca Rally Academy, Simone Tempestini si Bogdan Marisca, se vor duela in acest weekend pentru primul loc la Raliul Maramuresului, etapa care deschide sezonul 2022 in Campionatul National de Raliuri.

La editia de anul trecut, cei doi si-au impartit victoriile pe probele speciale, insa victoria i-a revenit lui Tempestini. De data aceasta, campionul en-titre a decis sa faca o schimbare in competitia interna si va pilota un model Porsche 997, de clasa inferioara, dar e hotarat sa lupte pentru un nou succes. In schimb, Marisca va fi la bordul aceluiasi model Ford Fiesta R5.

Duel nu va fi doar intre Marisca si Tempestini, ci si intre un tata si un fiu. Copilotul lui Marisca, Sebastian Itu, este tatal lui Sergiu Itu, cel care ii va sta in dreapta actualului campion national absolut.

Tempestini a facut deja primele teste cu Porsche, model cu care Francois Delecour a participat in 2015 la etapale mondiale si europene de raliuri, si este motivat sa incheie cu brio lupta cu modelel R5.

"Am muncit mult la acest proiect si acum, ca vad si "aud" masina, dupa ce am terminat sesiunea de teste premergatoare etapei de la Baia Mare, sunt convins ca anul aceasta  ne vom distra foarte mult si vom face spectacol. Ne va fi greu sa ne batem cu masinile din categoria R5, gandite si construite pentru rally, cu tractiune integrala, dar cred ca raliurile din Romania vor fi potrivite pentru Porsche-ul nostru si vom incerca sa ne luptam, ca de obicei, pentru locul 1”, a spus Tempestini inainte de startul oficial al raliului.

Un total de 77 de echipaje vor lua startul la Raliul Maramuresului, competitie care va programa 9 probe speciale pe o lungime de 138 de kilometri. Dupa abandonul de anul trecut, cand era pe locul 3, Norbert Maior se va intoarce pe traseul din jurul municipiului Baia Mare si este gata pentru o clasare in top la editia care va avea loc de vineri pana duminica.



Tempestini si Marisca se lupta din nou pentru primul loc la Raliul Maramuresului