Raliuri

Tempestini luptă în Bucovina să își recupereze fotoliul de lider în Campionatul Național de Raliuri

Simone Tempestini a urcat pe 3 în Europeanul de raliuri, dar are emoții pe plan intern, acolo unde a cedat fotoliul de lider etapa trecută, iar acum, în Bucovina, caută victoria pentru a reveni pe prima poziție.

Un total de 59 de echipaje s-au înscris la cea de-a patra etapă din Campionatul Național de Raliuri Betano, care are loc în acest weekend pe asfaltul din Bucovina, inclusiv pe faimosul drum TransRarău. Runda consemnează și revenirea veteranului Dan Gîrtofan, absent în startul sezonului.

Abandonul din Argeș l-a făcut pe Tempestini să ajungă pe 3 în clasament, fiind depășit de Andrei Gîrtofan și Sebastian Barbu, ambii fiind confirmați și pe lista de start a raliului care începe vineri după amiază.

Misiunea lui Tempestini rămâne dificilă, având de înfruntat șase modele cu configurație Rally2. Pilotul de la Napoca Rally Academy rămâne la fel de încrezător că poate lua titlul cu modelul Porsche 997 RGT, o mașină gândită mai mult pentru circuit.

“E o etapă pe care abia o aștept. E pentru prima oară când sunt în Bucovina, am văzut că probele sunt interesante și dificile în același timp, dar tocmai asta ne motivează”, a spus Tempestini, de șase ori campion național absolut la numai 27 de ani.

Ediția de anul trecut, care a consemnat revenirea Raliului Bucovinei în calendarul FRAS, a fost câștigată de Sebastian Barbu. La ediția precedentă, din 1987, s-a impus chiar tatăl lui Sebastian Barbu.Tempestini luptă în Bucovina să își recupereze fotoliul de lider în Campionatul Național de Raliuri