Raliuri

Se turează motoarele pentru prima cursă din Campionatul Național Digital de Circuit Betano

Vineri s-au încheiat precalificările pentru prima etapă din Campionatul Național Digital de Circuit Betano (CDNC Betano), organizată sub egida Federației Română de Automobilism Sportiv.

Au participat peste 100 de piloți, fani și gameri. 30 dintre ei vor fi mâine la cursa care începe de la ora 12:00, în direct pe Pro X, pe circuitul Silvertsone. Doi dintre aceștia, Emil Nestor (vicecampion național de viteză în coastă) și Sorin Ghișoi (pilot divizia electrică la viteză în coastă) au primit wildcard.

In CNDC Betano poate participa oricine, daca se inscrie in competitie. Ghidul de inscriere este aici. Oricine obtine unul dintre primii 30 de timpi in precalificari, intra in lupta pentru pole position si apoi  in cursa televizata. Precalificarile au loc in fiecare saptamana de duminica pana vineri, iar calificarile pentru pole si cursa sambata.

Cel mai bun timp al precalificărilor a fost obținut de Claudiu Clima, unul dintre cei mai buni gameri din România în motorsportul virtual, acesta înregistrând un timp de 2:01.689. De altfel, competiția este foarte strânsă, diferența dintre Clima și ultimul calificat, Raul Badiu, fiind de numai 1,55 de secunde. Rezultatele complete din precalificări sunt disponibile aici.

O surpriză pe grila de start este tenismenul Florin Mergea, care a înregistrat al 6-lea timp al precalificărilor. Mergea face parte dintr-una dintre cele mai cunoscute echipe de motorsport virtual din România, Zecarul eSports, și e deja un nume în acest domeniu.

Cel mai bine clasat dintre sportivii din competițiile reale de motorsport este Leonard Borlovan, vicecampion național de autoslalom, care a bifat al treilea timp în simulator. De asemenea, printre sportivii FRAS calificați se mai numără Matei Mihăescu (multiplu campion național de karting), Alex Mirea, Sergiu (copilot de raliuri, campion național absolut de raliuri și participant în Campionatul Mondial), Marian Andrei (viteză în coastă) și Raul Badiu (participant în Campionatul Mondial de Raliuri).

Cursa va începe de la ora 12:00 cu calificările pentru stabilirea grilei de concurs, iar de la 12:30 va debuta prima dintre cele două manșe de concurs. Evenimentul va putea fi urmărit în direct pe Pro X, dar și pe contul de YouTube al Federației Române de Automobilism Sportiv.

Calendarul tuturor curselor

Campionatul Național Digital pe Circuit BETANO va avea un total de opt etape: etapa 1 Silverstone (18 aprilie), etapa 2 Red Bull Ring (25 aprilie), etapa 3 Nürburgring (02 mai), etapa 4 Barcelona (09 mai), etapa 5 Mugello (16 mai), etapa 6 Imola (23 mai), etapa 7 Spa-Francorchamps (30 mai), etapa 8 Motorpark Romania (06 iunie).



Se turează motoarele pentru prima cursă din Campionatul Național Digital de Circuit Betano