Raliuri

Raliul Clujului poate decide titlul de campion în acest weekend. Tempestini, favorit să scrie istorie

Un total de 79 de echipaje vor lua startul sâmbătă în Raliul Clujului, penultima etapă a sezonului 2023, care poate stabili și numele campionului, Simone Tempestini fiind favorit să câștige titlul pentru a opta oară în carieră la numai 29 de ani.

Pilotul clujean, la bordul unui model Porsche 997 RGT, îl are în dreapta pe Sergiu Itu, alături de care a câștigat ultimele cinci titluri, a fost cel mai rapid și la ultimele antrenamente înainte de startul etapei. Sportivi din 6 țări sunt înscriși la Raliul Clujului, o surpriză fiind și prezența campionului mondial WRC2, Mads Ostberg, dar ca antrenor pentru Bogdan Cuzma.

Cu cinci victorii la Cluj, Simone Tempestini are nevoie doar de o clasare în Top 5 pentru a deveni campion matematic pentru a opta oară, astfel că îl va egala pe Titi Aur la numărul de trofee. Primul titlu național absolut pentru pilotul născut în Italia a venit la 21 de ani, în timp ce Aur a devenit campion pentru prima dată la 33 de ani.

Lupta de la Cluj se anunță cea mai intensă din acest sezon, cu nu mai puțin de 12 modele cu configurație Rally2 la start. Câștigător în 2021, dar și deținător al recordului de prezențe la Cluj, Bogdan Marișca se întoarce după abandonul de anul trecut și vizează un nou loc pe podium.

La start este prezent și echipajul format din frații Norbert Maior și Francesca Maior. Deja campioni la 2 Roți Motrice, aceștia se pregătesc pentru finala Europeanului de Raliuri, care are loc săptămâna viitoare în Ungaria. Cei doi sportivi de la Napoca Rally Academy sunt lideri la juniori în acest moment în competiția continentală. La Cluj concurează și italianul Roberto Dapra, unul dintre rivalii lui Maior pentru titlul european de juniori.

Startul festiv are loc vineri seară la Cluj Arena, iar raliul va debuta sâmbătă dimineață cu prima dintre cele 11 probe speciale. Raliul se desfășoară exclusiv pe asfalt și are o lungime de 125 de kilometri.



Raliul Clujului poate decide titlul de campion în acest weekend. Tempestini, favorit să scrie istorie