Raliuri

Luptă decisivă pentru campionat în Raliul Iașului. Tempestini poate face pasul spre titlul 8

Un total de 65 de echipaje concurează, începând de sâmbătă, în cea de-a 39-a ediție a Raliul Iașului, unde Simone Tempestini mai poate face un pas mare pentru egalarea recordului istoric deținut de Titi Aur.

Cu patru victorii în carieră pe macadamul din Iași, Tempestini este lider în clasamentul general al Campionatului Național de Raliuri Betano, având 158 de puncte, cu 26 mai multe decât principalul său urmăritor, Sebastian Barbu. Acesta din urmă nu a reușit până acum să se impună la Iași.

Cu o victorie în acest weekend, pilotul de la Napoca Rally Academy ar mai avea nevoie doar de un podium la Cluj, în penultima etapă, pentru a deveni pentru a opta oară campion național absolut, cifră pe care a mai atins-o doar Titi Aur.

Câștigătorul ediției din 2021, Bogdan Marișca se întoarce în campionat după o pauză de două etape, iar la shakedown a avut al patrulea cel mai bun timp. Liderul european la juniori, Norbert Maior, este și el pe lista de înscrieri.

Etapa care programează 7 probe speciale are și o prezență internațională, piloți din Franța, Turcia, Slovacia și Italia urmând să concureze de-a lungul celor două zile.



Luptă decisivă pentru campionat în Raliul Iașului. Tempestini poate face pasul spre titlul 8