Raliuri

Kubica va concura in Mondialul de raliuri (WRC)

Fostul pilot de Formula 1 Robert Kubica va pilota in 2014 in Campionatul Mondial de Raliuri (WRC) la echipa M-Sport pe un model Ford Fiesta sprijinit de uzina americana.

Campion in acest an in WRC2, seria suport a categoriei principale din Mondialul de raliuri, Kubica a facut pasul mare si a semnat cu echipa lui Malcolm Wilson.

Polonezul fost la Renault si BMW in Formula 1 va concura in toate cele 13 runde ale sezonului 2014, avand astfel program complet in WRC.

Kubica a testat deja modelul Ford Fiesta in vara cand a obtinut timpi mai buni decat ai fostului campion mondial Petter Solberg si ai finlandezului Jari-Matti Latvala, dar cu toate acestea a optat sa concureze pentru Citroen.

La echipa M-Sport Kubica ii va avea alaturi pe Mikko Hirvonen si Elfyn Evans.

Line up-ul sezonului 2014 in WRC arata astfel, cu mentiunea ca pilotii cu steluta for efectua un program partial:

Volkswagen
Sebastien Ogier, Jari-Matti Latvala, Andreas Mikkelsen

Citroen
Mads Ostberg, Kris Meeke, Khalid Al-Qassimi*

M-Sport Ford
Mikko Hirvonen, Elfyn Evans, Robert Kubica

Hyundai
Thierry Neuville, Dani Sordo*, Juho Hanninen*, Chris Atkinson*

Acum in varsta de 29 ani, Kubica a concurat in 76 de curse in Formula 1 inaintea accidentului teribil din care a scapat ca prin minune fara sechele majore. S-a intamplat pe 6 februarie 2011 la un raliu regional in Italia cand Kubica a scapat de sub control o masina Skoda Fabia S-2000 si s-a izbit violent de mai multe bariere de protectie. Viata polonezului a fost atunci pusa in pericol, iar medicii au facut eforturi uriase pentru a-i salva un brat care trebuia amputat.



Kubica va concura in Mondialul de raliuri (WRC)