Raliuri

Kubica si-a anuntat revenirea intr-un raliu in Italia

Pilotul polonez de Formula 1, Robert Kubica, ranit grav într-un accident în februarie 2011, va reveni în curând în competitie, la un raliu italian, a anuntat, vineri, site-ul britanic Autosport.

Daca masina Subaru Impreza WRC pe care o va pilota va fi gata la timp, Kubica va participa în acest week-end la Ronde Gomitolo di Lana Rally, unde este înscris, sau, daca nu este gata, atunci va merge saptamâna viitoare la San Martino di Castorzza.

Si presa poloneza a obtinut aceleasi informatii, dar de pe retelele sociale.

La finalul lunii august, autosport.com anunta ca Robert Kubica a condus o masina Fiesta RS cu care echipa Ford concureaza în Campionatul Mondial de raliuri, în cadrul unei sedinte secrete.

Echipa Ford nu a comentat informatiile, dar directorul tehnic al team-ului de raliuri, Christian Loriaux, a vorbit, fara sa ofere nume, despre un pilot foarte experimentat, care a facut "o treaba foarte buna" alaturi de titularii Jari-Matti Latvala si Petter Solberg.

Aceasta sedinta secreta s-a desfasurat pe Circuit des Ecuyers, aproape de Reims (Franta), si Kubica ar fi pilotat masina Fiesta RS cel putin o zi, stabilind timpi foarte buni, în comparatie cu cei reusiti de Latvala si Solberg, potrivit unei surse citate de Autosport.

Dupa accidentul suferit la un raliu în Italia, în 6 februarie 2011, Kubica a fost suspus la numeorase operatii si la un program intensiv de recuperare, gratie carora fostul pilot al echipei Lotus-Renault poate merge fara ajutor si îsi poate misca mâna si cotul drepte, ranite grav cu acel prilej. Revenirea sa în Formula 1 ramâne o ipoteza, fiind mai probabila o trecere a polonezului în Campionatul Mondial de raliuri.



Kubica si-a anuntat revenirea intr-un raliu in Italia