Raliuri

Kubica recunoaste ca nu mai poate pilota o masina de Formula 1

Polonezul Robert Kubica nu mai are nicio sansa pentru a reveni vreodata în Formula 1 dupa accidentul pe care l-a suferit în 2011 într-un raliu regional din Italia.

Pilotul polonez a declarat cu ocazia Raliului Como, la care participa cu o masina Citroen C4 WRC, ca se simte capabil sa mai piloteze un monopost de curse din cauza ”limitarilor mari” pe care le are la mâna dreapta.

Kubica a fost la un pas sa-si piarda viata în februarie 2011 si doar miracolul reusit de medicii care l-au tratat a facut ca polonezul sa poata reveni pe picioarele lui într-un timp record.

”Nu am niciun plan pentru viitor. În definitiv sunt înca în etapa recuperarii, dar cu siguranta mi-ar placea sa concurez în campionate de top din raliuri sau pe circuit. Pâna acum am participat la câteva raliuri, am efectuat câteva teste pe circuit si sper ca mâna sa-si revina complet”, a declarat Kubica pentru Reuters.

Fostul pilot de Grand Prix a mai dezvaluit ca în Formula 1 mai are putine contacte: ”Este pentru ca am rupt legatura o perioada îndelungata”.

Dupa Raliul din Como Kubica va pilota saptamâna viitoare într-o alta competitie nationala, Raliul din Var (Franta).

Vedeti mai jos cum se descurca Robert Kubica în Raliul din Como:



Kubica recunoaste ca nu mai poate pilota o masina de Formula 1