Raliuri

Kopecky, victorie in fata lui Delecour in Raliul Sibiului

Cehul Jan Kopecky si-a respectat statutul de mare favorit in Raliul Sibiului si a obtinut victoria cu un avans de peste trei minute in fata francezului Francois Delecour.

Pilotul echipei de uzina Skoda s-a impus in zece din cele 14 probe speciale programate in Raliul Sibiului, competitie din cadrul Campionatului European de Raliuri (ERC).

“Sunt cu adevarat fericit ca am avut posibilitatea din partea Skoda de a fi prezenti in acest raliu si de a obtine a doua victorie pe macadam. Raliul Sibiului a fost unul dificil nu atat din perspectiva temperaturilor ridicate, cat mai ales a pietrelor foarte mari de pe traseu. A trebuit in multe portiuni sa-mi folosesc capul pentru a gandi cand trebuie sa fortez si cand nu. M-am bucurat de lupta cu Brian (n.r. - Bouffier) si Francois.

Podiumul Raliului Sibiului a fost completat de japonezul Toshihiro Arai, pilotul de la Subaru Impreza care a terminat primul in clasamentul masinilor de productie.

Cel mai bine clasat pilot roman a fost Marko Tempestini de la Napoca Rally Academy, in timp ce David Botka a completat topul cinci. Vali Porcisteanu a depasit mai multe probleme mecanice si in cele din urma s-a clasat pe locul sase la volanul modelului sau Mitsubishi Lancer Evolution X. Acesta avea sa primeasca la final Trofeul Colin McRae.

Jan Kopecky si-a consolidat prima pozitie in clasamentul general al Campionatului European (185 puncte), fiind urmat de irlandezul Craig Breen (114), Bryan Bouffier (99) si Francois Delecour (75).

Urmatoarea etapa a ERC este programata in Cehia intre 30 august si 1 septembrie cand va avea loc Raliul Barum, o intrecere exclusiv de asfalt.

Raliul Sibiului a fost a 7-a din cele 12 etape programate in Campionatul European.

sursa foto: raliulsibiului.ro



Kopecky, victorie in fata lui Delecour in Raliul Sibiului