Raliuri

Hyundai revine in Campionatul Mondial de raliuri

Constructorul sud-coreean Hyundai a confirmat revenirea oficiala în 2013 în Campionatul Mondial de raliuri (WRC) dupa exact un deceniu de la ultima participare.

Într-o prima faza a programului din WRC vor fi alergate doar anumite etape din calendarul competitional, pentru ca din 2014 Hyundai sa participe la între sezonul cu modelul i20.

”WRC este recunoscut ca unul dintre cele mai excitante campionate din lume si reprezinta un spectacol dinamic care se potriveste perfect marcii Hyundai”, a declarat Mark Hall, directorul de marketing pentru Europa al celor de la Hyundai.

Hyundai a mai participat în Mondialul de raliuri între 2000 si 2003, fara a obtine însa niciun podium în cele 72 de raliuri disputate.

Cele mai bune rezultate au fost doua locuri 4 aduse de Kenneth Carlsen în Raliul Australiei din 2000 si Alister McRae în Raliul Marii-Britanii din 2001.

Pentru WRC intrarea celor de la Hyundai reprezinta garantia succesului si spectacolului. În 2013 la startul Mondialului de raliuri se vor alinia nu mai putin de cinci constructori: Citroen, Ford, Mini, Volkswagen si Hyundai, existând semnale puternice si pentru un interes din partea celor de la Toyota cu modelul Yaris R1A.



Hyundai revine in Campionatul Mondial de raliuri