Raliuri

Driftul revine în Piața Constituției după 6 ani. Spectacol istoric în acest weekend

Cea mai mare etapă de drift din ultimii ani organizată în România va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni în Piața Constituției din Capitală în cadrul Apex Speed Fest, la care vor lua parte peste 70 de piloți din șase țări, anunță RoDrift.

Pe lângă cei mai buni piloți români, a patra etapă din Campionatul Național de Drift va aduce la start și sportivi din Italia, Bulgaria, Ucraina, Ungaria și Norvegia. Fanii prezenți vor avea parte de momente inedite în cadrul evenimentului, care va programa la finalul fiecărei zile și câte un concert, Delia, Grasu XXL, Alina Irimia și Guess Who fiind cap de afiș.

Campionatul Național de Drift se întoarce astfel în centrul Capitalei după o pauză de șase ani, de data aceasta în cadrul unui eveniment mult mai amplu, care pe lângă concerte, va include și multe alte activități dedicate motorsportuui, inclusiv expoziții de automobile clasice, supercars, maşini de off-road, GT-uri, maşini pregătite pentru competiţii, motociclete Harley-Davidson, dar și un show marca Vali Porcișteanu.

Deja faimos, circuitul de la Palatul Parlamentului poate stabili, cu o etapă înainte de final, și numele noului campion pentru sezonul 2023. Bulgarul Nikola Popov este marele favorit al rundei, însă românii din noua generație, Natalia Iocsak și Gabi Imre jr vor da totul pentru a rămâne în cursa pentru marele trofeu oferit de RoDrift.

De atlfel, șase foști campioni naționali la drift și-au anunțat participarea la evenimentul care va avea loc sâmbătă și duminică în Piața Constituției. Răzvan Frățianu, Istvan Szabo, Sorin Ene, Radu Moise, Ivan Ivanov și Claudiu Adam vor să lupte și ei pentru victorie în cea mai așteptată etapă a anului în driftul din Europa de Est. În plus, nu mai puțin de 13 bulgari și 6 italieni sunt înscriși la etapă în cadrul clasei Pro, un adevărat record.

Evenimentul va debuta sâmbătă, începând cu ora 8:30, odată cu antrenamentele dedicate clasei Semi Pro, urmate de antrenanementele celor de la Pro, demonstrații, dar și calificările de la cele două clase, urmând să se încheie seara, de la ora 20:00, cu un concert Delia și Alina Irimia. Duminică va fi ziua decisivă pentru stabilirea câștigătorilor etapei, battle-urile fiind programate de la ora 14:10. Evenimentul se va încheia la 19:40 cu festivitatea de premiere, urmată imediat de un concert Grasu XXL și Guess Who.



Driftul revine în Piața Constituției după 6 ani. Spectacol istoric în acest weekend