Raliuri

Carlos Sainz a parasit Raliul Dakar

Prima saptamana din Raliul Dakar s-a soldat cu incidente neplacute dar si cu un abandon de marca. Primul mare nume care a parasit competitia prematur este Carlos Sainz.

Din cauza problemelor tehnice, campionul din 2010 al competitiei nu a avut parte de un start excelent in Raliul Dakar. Mecanicii echipei sale au incercat sa-l aduca pe Carlos Sainz cu sanse inapoi in cursa, dar acesta n-a mai rezistat decat pana in etapa a sasea.

Sainz nici macar nu a incheiat aceasta ultima etapa de pe traseul chilian dintre Arica si Calama, el si copilotul fiind transportati in parcul de asistenta cu elicopterul.

"Sunt dezamagit ca am abandonat cu probleme la motor. Chiar daca totul s-a terminat acum, sunt mandru ca am fost implicat in acest proiect si ca buggy-ul a obtinut rezultate excelente. A¢inand cont de perioada scurta avuta pentru dezvoltare, rezultatele sunt foarte bune. Qatar Red Bull Rally Team are potential mare pentru editiile viitoare si voi discuta rolul meu in acest proiect cu Nasser la finalul cursei. Din pacate acum nu mai pot face absolut nimic ca sa-l ajut", a declarat Carlos Sainz, cu referire la coechipierul sau, Nasser Al Attiyah, care este unul dintre favoritii la castigarea trofeului.

Nasser Al-Attiyah s-a impus pana la urma in cea de-a sasea etapa si s-a apropiat la doar un minut de liderul clasamentului general, Stephane Peterhansel, dupa ce l-a devansat cu 8 minute in cei 438 de kilometri din aceasta etapa.

La competitia motocicletelor s-a impus pentru a treia oara la aceasta editie a raliului chilianul Francisco Lopez. Aceasta a fost a noua victorie de etapa a lui Lopez in Raliul Dakar. Urmatoarea etapa va avea loc pe o distanta de 586 de kilometri, intre localitatile Calama si Salta.



Carlos Sainz a parasit Raliul Dakar