Motociclism

Vinales, a doua victorie a sezonului in MotoGP

Sursă foto: twitter.com/YamahaMotogp

Spaniolul Maverick Vinales a castigat, duminica, Marele Premiu al Argentinei la clasa MotoGP in fata coechipierului sau de la Yamaha, italianul Valentino Rossi.

Alaturi de cei doi pe podium a mai urcat britanicul Cal Crutchlow, echipierul de la LCR Honda.

Vinales are un start de sezon perfect alaturi de Yamaha si dupa doua curse are punctaj maxim, conducand ierarhia clasei regina cu un avans de 14 puncte in fata lui Rossi.

Cursa din Argentina l-a avut in pole position pe Marc Marquez de la Honda, insa acesta a cazut chiar cand se afla la conducere cu un avans de peste doua secunde in fata urmaritorilor si i-a lasat astfel calea deschisa lui Vinales pentru obtinerea victoriei.

Venit din pozitia a 6-a a grilei de start, Vinales l-a depasit mai intai pe Danilo Petrucci, pentru a trece mai apoi de Karel Abraham si Cal Crutchlow, surprizele din calificari.

La al 350-lea start in Motomondialul de Viteza, Rossi a incheiat pe doi, loc pe care l-a obtinut in urma depasirii lui Crutchlow cu sapte tururi ramase pana la finalul cursei.

Constructorul austriac KTM a obtinut primele puncte la MotoGP dupa startul dezamagitor din Qatar prin Pol Espargaro (locul 14) si Bradley Smith (locul 15), intr-o cursa pe care pilotii echipei de uzina Ducati, Andrea Dovizioso si Jorge Lorenzo, au sfarsit-o in decor.

Moto 2 - Victoria a fost obtinuta de Franco Morbidelli in fata lui Miguel Oliveira si Thomas Luthi.

Moto 3 - Trei zecimi i-au despartit pe pilotii care au urcat pe podium la categoria mezina, cu Joan Mir castigator in fata lui John McPhee si Jorge Martin, toti motorizati de Honda. Primii cinci au venit in mai putin de o secunda.



Vinales, a doua victorie a sezonului in MotoGP