Motociclism

Victorie in premiera pentru Marquez pe Laguna Seca

Debutantul Marc Marquez continua sa uimeasca la clasa MotoGP a Motomondialului de Viteza. Pilotul spaniol al echipei de uzina Honda a castigat, duminica, Marele Premiu al Statelor Unite la capatul primei sale curse pe selectivul traseu californian de la Laguna Seca.

Depasit la start de Valentino Rossi, care in paranteza fie spus a avut parte de unul dintre cele mai bune starturi din cariera, Marquez a revenit cu o depasire maiastra asupra multiplului campion mondial recuperandu-si locul secund.

Din pole position a plecat un german pentru prima data in istoria clasei regina, Stefan Bradl reusind un start perfect.

In spatele sau a urcat imediat Valentino Rossi, al patrulea pe grila, dar italianul de la Yamaha nu a reusit sa ameninte locul fruntas detinut de Bradl.

Rossi a fost ajuns rapid din urma de Marquez si liderul clasamentului general l-a facut pe Rossi la interior pe coborarea celebrului viraj Corkscrew sau “Tirbusonul” asa cum mai este cunoscut in lumea motociclismului viteza.

Manevra lui Marquez asupra lui Rossi a rivalizat cu una similara prin care “Doctorul” il depasea in acelasi loc pe Casey Stoner in 2007 anul in care australianul se incorona campion mondial la clasa MotoGP cu Ducati.

Plecat in urmarirea liderului Bradl de la LCR Honda, Marquez a recuperat zecime cu zecim si la intrarea in a doua jumatate a cursei, cu 14 tururi ramase pana la final, l-a ajuns si depasit pe german la iesirea din ultimul viraj al traseului.

Pana la final Marquez a avut cursa solitara, cu Bradl resemnat pe doi, in timp ce Rossi s-a aparat cu succes pana in ultimul tur in fata amenintarii venite din partea lui Alvaro Bautista. In cele din urma italianul a completat podiumul.

Astfel, la jumatatea sezonului lider in clasamentul general este Marquez cu un avans de 16 puncte in fata lui Dani Pedrosa, coechipierul sau de la Honda, iar lupta pentru titlul mondial se anunta mai incinsa ca oricand pentru a doua parte a campionatului.



Victorie in premiera pentru Marquez pe Laguna Seca