Motociclism

Valentino Rossi a gasit vinovatul pentru pierderea titlului mondial

Italianul Valentino Rossi a pierdut titlul mondial la clasa MotoGP in ultima etapa in fata coechipierului sau Jorge Lorenzo de la Yamaha.

Rossi avea sapte puncte avans inaintea cursei finale de la Valencia, dar a plecat in cursa de pe ultimul loc al grilei de start si nu a reusit sa urce mai sus de locul patru, in conditiile in care Lorenzo s-a impus in fata conationalilor sai Marc Marquez si Dani Pedrosa.

“Doctorul” a gasit dupa cursa de la Valencia principalul vinovat pentru pierderea titlului mondial, la finalul sezonul acesta ratand trofeul suprem pentru doar cinci minute.

“Cred ca acest campionat avea potentialul de a deveni unul dintre cele mai disputate din ultimii ani datorita bataliei cu Jorge pana in ultima etapa. Din nefericire ceva s-a schimbat in ultimele trei curse, ceva la care nimeni nu se astepta. Aceasta pentru ca Marc Marquez a decis sa-l protejeze pe Lorenzo si sa-l ajute sa devina campion mondial. Problema a inceput la Phillip Island si situatia a devenit din ce in ce mai rea. Am stiut ca pentru mine campionatul s-a incheiat dupa ce am aflat ca voi porni ultimul in cursa”, a declarat Rossi.

Acesta a mai declarat ca nu intelege pozitia celor de la Honda, care si-au dat acordul pentru a-l face campion mondial pe unul dintre pilotii Yamaha: “Sincer, nu inteleg”.



Valentino Rossi a gasit vinovatul pentru pierderea titlului mondial