Motociclism

Valentino Rossi i-a dedicat lui Maradona victoria din Argentina

Italianul Valentino Rossi a castigat, duminica, Marele Premiu de Motociclism al Argentinei la clasa MotoGP si pe podiumul de premiere a aparut imbracat cu un tricou al nationalei sud-americane cu numele si numarul lui Maradona.

Rossi s-a impus in fata lui Andrea Dovizioso de la Ducati si a lui Cal Crutchlow de la Honda, insa finalul i-a fost facilitat intr-o oarecare masura de cazatura lui Marc Marquez.

Campionul mondial din 2014 a condus cursa clasei regina pana cu doua tururi inaintea finalului, cand ibericul de la Honda s-a vazut ajuns si depasit de Rossi.

“Doctorul” a atacat la interior si i-a inchis usa in nas lui Marquez. Acesta a incercat un raspuns si cei doi s-au atins, dupa care Rossi a trecut in fata, moment in care Marquez a atins roata de spate a italianului si s-a dezechilibrat scapand motocicleta din maini.

In zadar a mai alergat acesta sa se repuna rapid pe roti, pentru ca modelul Honda nu a mai putut fi ridicat de la sol si spaniolul a bifat abandonul.

Rossi intre timp scapase in invingator si bifa al doilea succes din acest an, dupa reusita de la Losail din prima etapa a sezonului.

Multiplul campion mondial conduce in clasamentul categoriei MotoGP cu un avans de sase puncte in fata lui Dovizioso.

Rossi a tinut la final, pe podium, sa-i dedice victoria lui Diego Armando Maradona, legendarul fotbalist argentinian. 

Cei doi sunt prieteni buni din 2008 cand Maradona s-a aflat pe grila Marelui Premiu de la Misano (San Marino).

Doi ani mai tarziu, Maradona a dedicat victoria Argentinei cu Mexic de la Cupa Mondiala din Africa de Sud lui Rossi, care tocmai suferise o cazatura urata in Motomondial la Mugelllo.

“Este un mit, mai ales pentru napoletani. Mereu a facut diferenta. Tricoul acesta il aveam pregatit de anul trecut, dar nu am reusit sa urc pe podium”, a spus Rossi dupa cursa.

Maradona i-a raspuns acestuia pe Facebook: “Multumesc, draga Valentino”



Valentino Rossi i-a dedicat lui Maradona victoria din Argentina