Motociclism

Superbike: Demonstratie de forta din partea Kawasaki pe Motorland Aragon

Campionul mondial Tom Sykes de la Kawasaki a castigat, duminica la pranz, prima mansa a etapei programate pe Motorland Aragon in Campionatul Mondial de Superbike.

Pilotul britanic de la Kawasaki a condus cursa din primul viraj si pana la aparitia steagului in patratele, impunandu-se cu un avans covarsitor in fata coechipierului sau Loriz Baz.

Podiumul a fost completat de un alt britanic, Jonathan Rea de la Pata Honda World Superbike.

Chaz Davies de la echipa de uzina Ducati a incheiat pe locul patru in fata lui Eugene Laverty, pilotul echipei Voltcom Crescent Suzuki. Pe urmatoarele pozitii s-au clasat doi piloti Aprilia, Sylvain Guintoli de la echipa de uzina si Toni Elias de la echipa privata Red Devils.

Marele pierzator al primei manse de la Aragon a fost David Giugliano, pilot care a cazut in ultimul tur din pozitia secunda. Italianul a reusit sa reporneasca si a incheiat in cele din urma pe opt.

Mansa a doua este programata duminica dupa-amiaza.

Pana atunci s-a alergat si cursa clasei Supersport, unde victoria i-a revenit turcului Kenan Sofuoglu.

In cursa a doua de Superbike ordinea primilor doi a ramas neschimbata, cu Sykes si Baz in fata plutonului, in timp ce Marco Melandri (Aprilia) a completat podiumul.

Sykes este lider in Superbike dupa doua runde si patru alergari, cu 75 de puncte, cu patru mai multe decat cele obtinute de Baz.



Superbike: Demonstratie de forta din partea Kawasaki pe Motorland Aragon