Motociclism

Rossi, plictisit de MotoGP: ”M-a luat somnul la curse”

Multiplul campion mondial Valentino Rossi considera ca actualele curse de la clasa regina sunt cele mai plictisitoare din ultimii 12 ani si spune ca de multe ori mai avea putin si adormea la ghidon.

Cel mai emblematic pilot al Motomondialului de Viteza condamna lipsa spectacolului din MotoGP si face un apel catre organizatorii campionatului pentru a aduce rapid modificari care sa creasca nivelul competitiei pe circuit.

Rossi a glumit spunând ca în multe dintre curse a facut mari eforturi pentru a ramâne treaz la ghidonul motocicletei sale Ducati.

”Este cel mai rau moment prin care trece MotoGP-ul de la venirea mea în 2000 la aceasta clasa. Este cel mai plictisitoare perioada, iar cursele sunt atât de rele încât cu greu ma tin sa nu adorm”, a declarat Rossi pentru BBC.

Rossi spune ca trebuie gasite rapid solutii pentru a readuce spectacolul la MotoGP, clasa care a ramas în ultimii ani în umbra celorlalte doua categorii.

”Te uiti la Moto3 si vezi curse foarte spectaculoase. Moto2 este de asemenea o categorie fantastica, iar apoi urmeaza plictiseala de la MotoGP. Asa ca trebuie sa se faca o schimbare”, a mai spus Rossi.

Cel supranumit Doctorul a mai spus ca în 2013 are potentialul de a câstiga câteva curse la Yamaha, echipa la care va reveni dupa cei doi ani de agonie la Ducati.



Rossi, plictisit de MotoGP: ”M-a luat somnul la curse”