Motociclism

Panica in testele MotoGP de la Sepang. Unui francez i-a explodat pneul la 290 km/h (video)

Conditii extreme, marti, pentru pilotii clasei MotoGP care au iesit pe circuitul de la Sepang (Malaysia) in a doua zi a testelor oficiale din presezon.

Cel mai bun timp intr-o zi marcata de cazaturi a apartinut italianului Danilo Petrucci, pilot pe o Ducati. Acesta a reusit sa se adapteze cel mai bine la conditiile atmosferice si la noile anvelope Michelin, oprind cronometrul la 2:00.095.

Italianul in varsta de 25 ani de la echipa Pramac Racing l-a devansat cu 60 de miimi pe campionul mondial din 2015, spaniolul Jorge Lorenzo de la Yamaha, cel care stabilise luni timpul de referinta in prima zi a testelor de la Sepang.

Lorenzo s-a numarat printre piloti care au cazut in timpul sesiunii de marti, alaturi de acesta mai iesind in decor francezul Loris Baz si spaniolul Dani Pedrosa. Niciunul dintre acestia nu a suferit rani serioase.

Cea mai mare sperietura a tras-o insa Baz (23 ani), dupa ce pneul spate al motocicletei sale Ducati a explodat in timp ce acesta rula pe un palier de viteza cu aproape 290 km/h.

Hector Barbera (Ducati) a incheiat ziua cu al treilea timp, la 292 miimi in spatele lui Petrucci, in timp ce Marc Marquez (Honda) a fost al patrulea, la 748 de miimi.

Topul sase a fost completat de britanicul Cal Crutchlow (Honda) si de veteranul italian Valentino Rossi (36 ani) de la Yamaha, mai lent cu 926 de miimi in raport cu Petrucci.

Retras din MotoGP in 2012, fostul dublu campion mondial Casey Stoner a pilotat un model Ducati de uzina si a fost al noulea, la 1.008 secunde fata de lider.

Testele de la Sepang se incheie miercuri, iar sezonul debuteaza pe 17 martie la Losail in Qatar.



Panica in testele MotoGP de la Sepang. Unui francez i-a explodat pneul la 290 km/h (video)