Motociclism

MotoGP Phillip Island: Victorie pentru Marquez, Dovizioso pe 13

Cursa de la Phillip Island a fost mereu un moment special in campionatul mondial. Chiar si acum ma astept tot timpul sa vina Casey Stoner si sa castige cursa, indiferent ca ar fi mers pe Ducati sau pe Honda. 

Trecutul a trecut, prezentul ni-i aratau, inainte de start, pe Marquez si pe Dovizioso destul de apropiati la numarul de puncte. Oricum ar fi fost, batalia se anunta frumoasa.

Grila de start arata un Dovizioso clasat pe locul 11, si un Marquez plecand din pole. Parca nu era suficient. Dovi a facut o gresela in primul tur si a ajuns pe 19. Cursa era semi-ratata pentru el, iar confirmarea a venit la final cand s-a clasat pe un loc 13 (o fi cu ghinion mai departe pentru el?). Chiar si asa, a terminat in fata colegului Lorenzo.

In fata lucrurile au fost foarte dinamice. Jack Miller a trecut la conducere dupa primele viraje, urmat de Marquez, Vinales, Rossi si Zarco. S-a creat un grup de 6 piloti care se afla intr-o marja de o singura secunda.

Pe rand la conducere s-au aflat toti cei mentionati anterior. Numarul de depasiri cred ca a fost cel mai mare din acest an. Nu au lipsist incidentele, dar nici unul nu s-a finalizat catastrofal. Un moment mai tensionat a fost atingerea dintre Marquez si Rossi, in care m-am gandit doar la o prietenie mult mai stransa intre Rossi si Dovizioso. Il vedeam pe Marquez pe jos. Rossi insa, chiar italian fiiind, nu gandeste atat de simplist ca mine si s-a comportat corect.

In lupta pentru podium s-a implicat si Ianone, aflat la un moment dat, pe locul 3.

Cu 7 tururi inainte de final Marquez a preluat conducerea. Rossi,Vinales si Zarco s-au depasit pe rand pentru locul 2. Marquez a pus doua secunde intre el si locul 2. Nimeni nu a reusit sa se mai apropie de el pana la final, asa ca ordinea la a fost urmatoarea:

1. Marquez
2.  Rossi 
3.Vinales
4.Zarco.

Situatia acum e ceva mai clara in campionat : Marquez are mai mult de 30 de puncte in fata lui Dovizioso. Mai sunt doua curse.

Teoretic, daca Marquez termina pe podium in Malaiesia, campionatul e terminat. Daca Marquez cade si Dovi castiga, cursa din Valencia va decide campionul mondial.
Oricum ar fi, va fi o premiera : ori vom avea cel mai tanar cvadruplu campion mondial, ori vom avea in italian castigand cu Ducati un titlu mondial.

Antonio Slav



MotoGP Phillip Island: Victorie pentru Marquez, Dovizioso pe 13