Motociclism

Maverick Vinales, noua stea din MotoGP straluceste in testele din intersezon

Sursă foto: twitter.com/yamaharacingcom

Spaniolul Maverick Vinales, inlocuitorul lui Jorge Lorenzo din acest sezon la echipa de uzina Yamaha, a incheiat cu cel mai bun timp cele trei zile de teste de la Phillip Island.

Pilotul in varsta de 22 ani si care a adunat pana acum doar 36 de starturi la clasa regina a Motomondialului de viteza a stabilit cel mai bun timp cumulat in chiar ultima zi a testelor, oprind cronometrul la 1:28.549.

Vinales l-a devansat cu 294 de miimi pe conationalul sau Marc Marquez de la echipa de uzina Honda, podiumul timpilor fiind completat de un alt spaniol de la Honda, Dani Pedrosa, mai les cu 484 de miimi.

Rezultatele obtinute de Vinales in testele de la Antipozi nu reprezinta o surpriza, dupa ce acesta isi aratase clasa la Valencia si Sepang.

Daca in cazul lui Vinales surpriza s-a transformat in certitudine, germanul Jonas Folger de la Yamaha Tech 3 este candidatul ideal pentru titlul de revelatie in teste. 

Ocupant al locului 7 sezonul trecut in ierarhia generala a clasei Moto2, Folger a obtinut la Phillip Island locul patru in conditiile in care in acest an isi face debutul la clasa mare MotoGP. La cei 23 de ani ai sai, Folger este unul dintre tinerii piloti de urmarit in noul sezon.

Daca tinerii au tinut capul de afis in testele din Australia, nu acelasi lucru se poate spune despre veteranul Valentino Rossi care nu a reusit sa urce mai sus de locul 12 dupa cele trei zile de teste.

Cu aproape o secunda a fost devansat Rossi de coechipierul sau Maverick Vinales si “Doctorul” trebuie sa traga tare pentru a tine pasul in 2017 in primul rand cu etalon din propriul garaj.

Jorge Lorenzo, campionul mondial din 2016, s-a clasat pe opt la ghidonul noii sale motociclete Ducati, la aproape opt zecimi in urma liderului.

KTM, cel mai nou constructor din MotoGP, a incheiat pe 17 prin Pol Espargaro la 1.3 secunde de Yamaha, si pe 19 prin Bradley Smith.

La testele de la Phillip Island, penultimele programate inaintea startului de sezon, au participat 22 de piloti, iar diferenta intre primul si ultimul la timpii cumulati pe toate cele trei zile a fost de 1.6 secunde, ceea ce arata o nivelare a diferentelor datatoare de sparante in perspectiva noului campionat.

Ce urmeaza

Pe 10 martie sunt programate la Losail ultimele teste oficiale la MotoGP, pentru ca in 26 martie sa se dea startul sezonului, in nocturna, pe acelasi traseu din Qatar.

Rezultatele testelor de la Phillip Island


sursa: motogp.com



Maverick Vinales, noua stea din MotoGP straluceste in testele din intersezon