Motociclism

Marquez stabileste un nou record in MotoGP

Pilotul spaniol Marc Marquez a stabilit, duminica, cu ocazia Marelui Premiu al Spaniei de la Jerez, un nou record la clasa MotoGP a Motomondialului de viteza.

Campionul mondial in exercitiu a devenit primul pilot din istoria clasei regina care castiga primele patru curse ale sezonului cu plecare din pole position.

Echipierul de la Honda a avut emotii doar in primele tururi pe Jerez de la Frontera, cand a cedat pentru scurta vreme sefia cursei in fata lui Andrea Dovizioso (Ducati) si Valentino Rossi (Yamaha).

Dupa ce a pus ordine in fruntea ierarhiei si a trecut de Rossi, mentorul sau, Marquez s-a distantat constant in fata acestuia si pana la final nu s-a mai pus niciun momen problema invingatorului.

Rossi a ramas sa se lupte pentru pozitia a doua cu Jorge Lorenzo, coechipierul sau, si cu Dani Pedrosa, al doilea reprezentant al echipei de uzina Honda.

Pedrosa l-a depasit pe Lorenzo cu un atac la interior cu sapte tururi inaintea finalului si s-a lansat in urmarirea lui Rossi.

In cele din urma spaniolul l-a prins pe "Il Dottore" in chiar ultimul tur, insa nu a mai avut sa schiteze nici macar o tentativa de atac si s-a multumit cu locul al treilea.

La clasa Moto2 victoria i-a revenit finlandezului Mika Kallio, pilotul care de altfel a si plecat din pole position. Acesta i-a devansat pe Dominique Aegerter si pe Jonas Folger.



Marquez stabileste un nou record in MotoGP