Motociclism

Marquez il face uitat pe Rossi. Tocmai a corectat recordul de plecari din pole position

Sursă foto: twitter.com/HRC_MotoGP

Spaniolul Marc Marquez de la Honda a obtinut, sambata, cel mai bun timp in calificarile Marelui Premiu al Argentinei la clasa mare, MotoGP.

Cronometrat in 1:47.512 pe turul circuitului Termas de Rio Hondo, Marquez l-a devansat cu sapte zecimi pe surprinzatorul ceh Karel Abraham aflat la ghidonul unei Ducai de client. Pe locul trei, in completarea liniei intai la startul cursei de duminica, il regasim pe britanicul Cal Crutchlow, echipier la LCR Honda.

Marc Marquez a corectat cu aceasta ocazie recordul de plecari din pole position la toate clasele in istoria Motomondialului de viteza, cu nu mai putin de 66 de plecari din prima pozitie a grilei de start.

Marquez ii devanseaza la acest capitol pe conationalul sau Jorge Lorenzo, actualmente la Ducati, si pe legendarul Valentino Rossi, pilot care nu mai are nevoie de nicio prezentare, si care are 64 de pole-uri in cariera.

Rossi va pleca doar al saptelea in cursa din Argentina, in timp ce Lorenzo va fi al 16-lea.

Calificarile de sambata au fost influentate si de conditiile meteo, ploaia jucand un rol important in configurarea grilei de start.



Marquez il face uitat pe Rossi. Tocmai a corectat recordul de plecari din pole position