Motociclism

Marquez face tripla in Argentina si egaleaza recordul legendarului Agostini

Marc Marquez demonstreaza cu fiecare cursa alergata ca nu are rival deocamdata la clasa MotoGP a Campionatului Mondial de Motociclism Viteza.

Aflat pentru a treia oara consecutiv in pole position in acest sezon, Marquez a avut parte de un start modest de cursa si a alunecat in primul tur pana pe pozitia a saptea.

Din acel loc campionul mondial in exercitiu a inceput o fabuloasa cursa de recuperare si la final avea sa treaca linia de sosire invingator.

Jorge Lorenzo de la Yamaha a pornit cel mai bine din grila de start si in primul viraj fostul campion mondial se instala la conducere.

O conducere pe care avea sa o pastreze pana cu 9 tururi inaintea finalului, cand a fost depasit in linie dreapta de conationalul si rivalul sau de la Honda, Marquez.

Acesta a recuperat rapid timpul pierdut si in doar cateva tururi a topit diferenta de o secunda si jumatate care il separa de liderul Lorenzo. Rabdator si extrem de atent la miscarile adversarului sau, Marquez l-a studiat ca un pradator pe Lorenzo inainte de a-i da acestuia atacul decisiv.

Cei de la Honda aveau sa incheie cu ambele motociclete pe primele doua locuri, dupa ce Dani Pedrosa a reusit la randul sau depasirea asupra lui Lorenzo.

In afara podiumul a incheiat Valentino Rossi, al doilea pilot de uzina al celor de la Yamaha care, dupa un start promitator in care a cochetat cu pozitia a doua, a cazut pana pe cinci dupa doua erori consecutive comise in acelasi punct al traseului.

Rossi a recuperat si, dupa dueluri cu Andrea Iannone si Stefan Bradl, avea sa incheie in pozitia a patra, loc sa recunoastem sub pretentiile sale.

Marquez si-a consolidat prima pozitie in clasamentul general si a egalat recordul detinut de Giacomo Agostini din 1971 incoace. Anume a castigat primele trei curse ale unui sezon cu plecari consecutive din pole position.



Marquez face tripla in Argentina si egaleaza recordul legendarului Agostini