Motociclism

Marquez egaleaza recordul lui Agostini dupa a opta victorie la rand

Pilotul spaniol Marc Marquez isi mentine recordul de invincibilitate in acest sezon la clasa MotoGP a Motomondialului de Viteza.

Marquez s-a impus, sambata, in Marele Premiu al Olandei de la Assen, in fata italianului Andrea Dovizioso (Ducati) si a lui Dani Pedrosa, coechipierul sau de la Honda.

Cursa olandeza a inceput dupa o intrerupere cauzata de vremea nefavorabila, iar in turul 7 Marquez a decis sa intre la boxe pentru a schimba motocicleta “incaltata” de ploaie cu cea de uscat.

In cele din urma Marquez s-a impus cu un avans de 6.7 secunde in fata lui Dovizioso si a devenit primul pilot de la legendarul Giacomo Agostini in 1971 care castiga primele opt curse dintr-un sezon competitional.

Dovizioso a adus al doilea podium pentru Ducati in acest sezon, iar Pedrosa a ocupat in extremis locul trei dupa ce s-a luptat vreme de mai multe tururi sa-l tina la respect pe incisibul Aleix Espargaro de la NGM Forward Racing.

Valentino Rossi a incheiat pe cinci la ghidonul motocicletei sale Yamaha, desi in partea a doua a cursei a aratat un ritm de cursa foarte bun. Rossi a pierdut foarte mult timp in primele tururi, dupa ce a schimbat in ultimul moment strategia pneurilor. “Doctorul” a pornit in cursa de pe linia boxelor cu gume de ploaie.

In topul zece la Assen au mai urcat Andrea Iannone (Pramac Racing), Alvaro Bautista (GO&FUN Honda Gresini), Bradley Smith (Monster Yamaha Tech3), Cal Crutchlow (Ducati Team) si Stefan Bradl (LCR Honda MotoGP).

Marquez este lider absolut la general, cu 200 de puncte din tot atatea posibile, urmat de Valentino Rossi si Dani Pedrosa, fiecare cu 128 de puncte.



Marquez egaleaza recordul lui Agostini dupa a opta victorie la rand