Motociclism

Marquez castiga la Mugello in fata lui Lorenzo si Rossi

Record pentru Marc Marquez la clasa MotoGP a Campionatului Mondial de motociclism viteza.

Campionul mondial in exercitiu a castigat a sasea cursa la rand in acest sezon dupa a sasea plecare din pole position.

De aceasta data insa pilotul echipei de uzina Honda a avut parte de o replica apriga din partea conationalului sau Jorge Lorenzo de la Yamaha.

Italianul Andrea Iannone a avut insa cel mai bun start si s-a instalat la conducere imediat dupa stingerea luminilor rosii.

Pilotul de la Pramac Ducati nu a rezistat nici macar un tur complet in fruntea cursei si s-a vazut depasit mai intai de Lorenzo, pentru ca apoi si Marquez sa treaca de acesta.

In spate, Valentino Rossi a avansat pozitie dupa pozitie si a ajuns in cele din urma pe locul al treilea, pe care avea sa si ramana de altfel pana la final.

Lupta pentru victorie a fost o afacere suta la suta spaniola, cu un duel electrizant intre Lorenzo si Marquez. Pana in turul 16 din cele 23 programate Marquez s-a rezumat la o cursa de asteptare, insa cu sapte tururi inaintea finalul acesta a declansat atacul la capatul liniei de start-sosire.

Au urmat tururi la rand in care cei doi piloti au schimbat locul in prima pozitie, ultima oara chiar la intrarea in ultimul tur de circuit, cand Marquez s-a folosit de puterea superioara a motorului Honda si a trecut decisiv in fata.



Marquez castiga la Mugello in fata lui Lorenzo si Rossi