Motociclism

Marc Marquez il devanseaza pe Valentino Rossi in ultimul minut al testelor de la Sepang

Lunga perioada de iarna a trecut si pilotii Motomondialului de Viteza au revenit in actiune pe circuitul de la Sepang (Malaysia), unde miercuri a fost programata prima zi de teste.

Valentino Rossi de la Yamaha a condus ierarhia neoficiala a timpilor pana in ultimul minut din cele opt ore programate, dar s-a vazut depasit in extremis de campionul mondial Marc Marquez de la Honda.

Pilotul spaniol a oprit cronometrul la 2:00.262 in turul 62 din cele 63 acoperite, devansandu-l cu doar 118 miimi de secunda pe Rossi.

Al treilea s-a clasat coechipierul “Doctorului”, spaniolul Jorge Lorenzo, care a fost inregistrat cu 2:00.521 pe tur.

Rezultat promitator in aceasta prima zi a testelor si pentru italianul Andrea Dovizioso de la echipa de uzina Ducati. Acesta a fost mai lent cu doar 355 de miimi in raport cu timpul etalon al zilei.

Dani Pedrosa, coechipierul lui Marquez la Honda de uzina, a incheiat pa cinci la 483 de miimi in urma campionului mondial, iar in ultimul tur al zilei a luat o tranta serioasa. Pilotul a scapat din fericire nevatamat.

Al saselea si ultimul pilot clasat in aceeasi secunda cu liderul a fost Pol Espargaro de la Yamaha Tech 3, timpul acestuia fiind cu 668 miimi mai slab in raport cu Marquez.

In prima zi a testelor de la Sepang au participat la clasa MotoGP nu mai putin de 30 de piloti si cinci constructori.



Marc Marquez il devanseaza pe Valentino Rossi in ultimul minut al testelor de la Sepang