Motociclism

Lupta pentru titlul relansata in MotoGP dupa abandonul liderului Fabio Quartararo in Aragon

Sursă foto: https://twitter.com/Bestia23/

Pilotul francez Fabio Quartararo de la Yamaha a iesit din cursa dupa un acrosaj in primul tur, incident in urma caruia a abandonat si spaniolul Marc Marquez (Honda), multiplu campion al clasei MotoGP.

In acest conditii, cursa din Aragon s-a rezumat la un duel intre italienii Francesco Bagnaia de la Ducati de uzina si Enea Bastianini, pilotul echipei de client Gresini.

Castig de cauza a avut pana la urma Bastianini dupa un atac asupra lui Bagnaia in chiar ultimul tur al cursei.

Bagnaia n-a mai avut puterea sa replice pentru a-si recastiga pozitia si in cele din urma s-a multumit cu locul secund.

Si pentru locul al treilea lupta a fost una intensa pana in ultimele viraje. Spaniolul Aleix Espargaro de la Aprilia l-a depasit in cele din urma pe sud-africanul Brad Binder de la KTM pentru ultima pozitie a podiumului.

Fabio Quartararo isi pastreaza prima pozitie in ierarhia generala, dar mai pastreaza doar zece puncte avans fata de Bagnaia. Nici Aleix Espargaro nu este foarte in spate, avand de recuperat 17 puncte in raport cu liderul.

Bastianini este al patrulea la general (-48 puncte) dupa al patrulea succes din sezon.

Acesta a intrerupt o serie de patru victorii la rand obtinute de Bagnaia.

Quartararo are si el trei succese in 2022, in timp ce Miguel Oliveira si Aleix Espargaro s-au impus o data.

Pana la finalul sezonului au mai ramas cinci Grand Prix-uri, in Japonia, Thailanda, Australia, Malaysia si Valencia.Lupta pentru titlul relansata in MotoGP dupa abandonul liderului Fabio Quartararo in Aragon