Motociclism

Lorenzo castiga la Brno si-l egaleaza pe Rossi la general

Spaniolul Jorge Lorenzo a castigat, duminica, Marele Premiu de Motociclism al Cehiei la clasa MotoGP, succes in urma caruia l-a egalat la puncte in fruntea ierarhiei generale pe coechipierul sau Valentino Rossi.

Lorenzo a plecat din pole position si imediat dupa start s-a distantat in fruntea cursei, cu Marc Marquez de la Honda pe urmele sale.

Pilotul de la Yamaha a realizat o cursa fara eroare si l-a final s-a impus cu un avans de 4.4 secunde in fata lui Marquez.

Al treilea pe grila de start, Rossi a ratat plecarea si a alunecat in pozitia a cincea, de unde a inceput cursa de urmarire, fiind tinut in spate in primele tururi de conationalul sau italian Andrea Dovizioso (Ducati).

In cele din urma Rossi a trecut de Dovizioso si a betonat locul al treilea, pe care avea sa termine cursa.

Lupta pentru locul patru s-a dat in trei, intre Dovizioso, coechipierul acestuia Andrea Iannone si Dani Pedrosa de la Honda.

Dupa cursa de la Brno, la care au asistat 138.000 de spectatori la o temperatura de 42 de garde Celsius la nivelul solului, Lorenzo a acumulat 211 puncte, tot atatea cate are si Rossi in clasamentul pilotilor clasei MotoGP.

Cocosul francez Joan Zarco de la Ajo Motorsport s-a impus la clasa intermediara Moto2 in fata spaniolilor Tito Rabat si Alex Rins.

Cursa clasei mici Moto3 a fost o afacere italieneasca intre Niccolo Antonelli si Enea Bastianini, ambii de la Honda. In final cei doi au fost despartiti de doar 152 de miimi. Podiumul a fost completat de sud-africanul Brad Binder de la KTM.



Lorenzo castiga la Brno si-l egaleaza pe Rossi la general