Motociclism

Jorge Lorenzo castiga la Le Mans si devine liderul clasei MotoGP

Victorie cu plecare din pole position pentru spaniolul Jorge Lorenzo in Marele Premiu de Motociclism al Frantei la clasa regina MotoGP.

Pilotul echipei de uzina Yamaha s-a impus detasat in fata coechipierului sau Valentino Rossi si a lui Maverick Vinales de la Suzuki.

Lorenzo si-a trecut astfel in palmares al 42-lea succes la clasa regina MotoGP si al 63-lea din cariera intr-o cursa pe care a condusa de la inceput si pana la sfarsit.

Aflat in linia secunda la start, Rossi a avut dueluri aprige in primele tururi cu Pol Espargaro pentru ca in turul 6 din cele 28 programate sa-i ajunga din urma si sa-i depaseasca in urmatoarele doua tururi pe Marc Marquez (Honda) si Andrea Dovizioso (Ducati).

Ca la un semn, acestia doi au pierdut fata motocicletelor pe care le pilotau si au iesit in decor in turul cu numarul 15. Ulterior, Marquez a urcat din nou in sa reusind sa termine cursa si sa adune cateva puncte.

De cazatura celor doi a profitat Vinales, pilot care aduce primul podium pentru echipa Suzuki la MotoGP dupa cel reusit de Loris Capirossi in 2010 pe circuitul de la Brno.

Rezultatele de la Le Mans au schimbat liderul la general, Lorenzo trecand pe prima pozitie, cu 90 puncte, urmat de Marquez (85) si Rossi (78).



Jorge Lorenzo castiga la Le Mans si devine liderul clasei MotoGP