Motociclism

Duel strans in MotoGP

Orice cursa pe ploaie are mai multe incidente decat 3 curse pe uscat. Nici cursa din Japonia din acest weekend de MotoGP nu a fost diferita. 

Instalarea lui Marquez pe prima pozitie pentru 2 viraje n-a fost de ajuns pentru a speria Ducati-urile. Si zic Ducati-urile, pentru ca in turul 3 pozitia era urmatoarea: Petrucci, Lorenzo, Dovizioso, Marquez. Exact, erau Ducati pe primele 3 pozitii.

In stilul consacrat de cand a venit la Ducati, Lorenzo a  inceput sa mearga din prost in mai prost. In turul  9 deja se afla pe pozitia 9.

Incet, incet, lucrurile s-au stabilizat. In turul 9 Petruci era lider, Marquez il urma, Dovizioso era pe 3.  Marquez parea ca vrea sa repete cursa de la San Marino, unde l-a depasit pe politist in ultimul tur.

Rossi a cazut si nu s-a mai ridicat, desi motocicletei inca i se invartea roata. Nu a schitat nici un gest de a incerca sa ridice motocicleta. Cred ca la Rossi deznadejdea e morala. Cei aproape 40 de ani se simt, se simt rau.

Incet, incet, Marquez s-a apropiat de Petrucci si l-a depasit. Dovizioso il urma, astfel incat cu 12 ture inainte de final, clasametul era urmatorul Marquez, Dovizioso, Petrucci.

Acum, doar ploaia si uzura cauciucurilor mai puteau determina surprize.

Dovizioso a pus presiune pe Marquez si, cu 6 ture inainte de final, a trecut la conducere. Marquez a ramasla jumatate de secunda in spatele italianului si cu 3 ture inainte de final ordinea s-a schimbat de 3 ori. O cazatura parea iminenta, pentru ca amandoi au mers la limita aderentei.

Ultimul tur l-a prins pe Marquez lider, dar ultima linie dreapta, de 800 de metri l-au ajutatat de Dovizioso sa castige aceasta cursa. Superb finalul de cursa, superba atitudinea pilotilor.

Campionatul se joaca, diferenta intre cei doi protagonisti fiind de 11 puncte.

Antonio Slav



Duel strans in MotoGP