Motociclism

Cinci la rand pentru Marquez. Victorie cu handicap la Le Mans

Marc Marquez a demonstrat inca o data ca face parte din alta liga, dupa ce a castigat Marele Premiu al Frantei la capatul unei curse remarcabile de recuperare. Pentru Marquez este a cincea victorie consecutiva in acest sezon.

Campionul mondial a pierdut prima pozitie imediat dupa start, cand Andrea Dovizioso (Ducati) a plecat mai bine din grila si s-a instalat la conducere.

O iesire larga a pilotului de la Honda l-a trimis pe acesta in mijlocului plutonului, de unde Marquez a inceput cursa de recuperare insirandu-i pe cei din fata lui ca margelele pe ata.

In timp ce Marquez croseta in pluton, la varful cursei Valentino Rossi (Yamaha) se lupta cu Dovizioso, Stefan Bradl (Honda) si Pol Espargaro (Yamaha Tech 3).

“Doctorul” a transat in cele din urma batalia pentru prima pozitie si a ramas la conducere pana cu 16 tururi inaintea finalului, cand nici nu a stiut de unde a aparut Marquez. Spaniolul a trecut ca o sageata de multiplul campion mondial si nu a mai cedat sefia pana la final.

Victorie cu un avans de aproape o secunda si jumatate in fata lui Rossi, iar podiumul de la Le Mans a fost completat de Alvaro Bautista de la Gresini Honda.

La general Marquez a ajuns la 42 de puncte in fata lui Pedrosa, in timp ce Rossi este al treilea, la 44 de puncte in urma ibericului.



Cinci la rand pentru Marquez. Victorie cu handicap la Le Mans