Formula 1

Vettel mai rapid decat Hamilton in a doua zi a testelor de la Jerez. Ferrari arata bine

Sebastian Vettel a aratat in a doua zi a testelor de iarna de la Jerez ca performanta obtinuta in ziua inaugurala nu a fost deloc una intamplatoare.

Pilotul echipei Ferrari a parcurs un total de 77 de tururi si, in cursul diminetii, a impus timpul de referinta, la 1:20.984.

Singurul care s-a apropiat la mai putin de o secunda de cvadruplul campion mondial a fost debutantul Felipe Nasr, noul pilot al echipei Sauber. Acesta a oprit cronometrul la 1:21.867.

Al treilea timp i-a revenit finlandezului Valtteri Bottas de la Williams-BMW, cu 1:22.319, in timp ce campionul mondial Lewis Hamilton s-a clasat doar pe patru.

Aflat la prima iesire din 2015 la volanul noului monopost Mercedes, Hamilton a parcurs 91 de tururi si probabil ca ar fi depasit suta daca nu s-ar fi confruntat cu o problema la pompa de apa. TImpul lui Hamilton a fost 1:22.490, mai slab cu o secunda si jumatate in raport cu Vettel.

Alti trei piloti au mai incheiat ziua cu tururi complete: Jean-Eric Vergne (1:24.167), Pastor Maldonado la volanul noului Lotus E23 (1:25.802) si Jenson Button (1:54.655).

Dupa ce in ziua inaugurala Fernando Alonso parcursese doar sase tururi cu noul McLaren-Honda, de aceasta data coechipierul sau britanic a acoperit doar cinci tururi.

McLaren-Honda ramane marea enigma a debutului de an in Formula 1, o echipa in care s-a investit enorm si care in doua zile nu a parcurs decat 11 tururi la Jerez. Chiar si asa, oficialii gruparii din Waking sunt optimisti ca micile probleme aparute nu constituie motive de ingrijorare si ca masina se afla in grafic cu programul de dezvoltare.

Testele de la Jerez continua marti si miercuri, cand volanul Ferrari va intra pe mana lui Kimi Raikkonen, la Mercedes va reveni Nico Rosberg, iar Alonso va avea o noua incercare cu McLaren.



Vettel mai rapid decat Hamilton in a doua zi a testelor de la Jerez. Ferrari arata bine