Formula 1

Max Verstappen a sprintat pentru victorie la Miami. Au ieșit scântei în pluton și s-a lăsat cu penalizări

Sursă foto: https://twitter.com/redbullracing/

Olandezul Max Verstappen a transformat în victorie plecarea din pole position în cursa de sprint din cadrul Grand Prix-ului de Formula 1 din Miami, Statele Unite.

Echipierul de la Red Bull a plecat primul din grilă și s-a apărat agresiv la Charles Leclerc înaintea primului viraj.

Monegascul s-a repliat și în final s-a mulțumit cu poziția secundă la finalul celor 19 tururi programate.

Podiumul a fost completat de mexicanul Sergio Perez, pilot care a fost obligat să frâneze violent în primul viraj și care apoi a recuperat revenind asupra lui Daniel Ricciardo.

Debutul sprintului de la Miami a fost marcat de acroșajul între cei doi echipieri de la Aston Martin, cu Lance Stroll ieșind prematur din cursă. A fost abandon și pentru britanicul Lando Norris de la McLaren.

Kevin Magnussen de la Haas a primit o penalizare de zece secunde pentru un duel agresiv cu Lewis Hamilton, septuplul campion mondial fiind lovit de danezul de la Haas.

De duelul celor doi a profitat japonezul Yuki Tsunoda care în cele din urmă a prins locul opt, obținând ultimul puncte pus în joc. Aceasta după ce Lewis Hamilton, locul opt pe pistă, a fost penalizat pentru depășirea vitezei pe linia boxelor.Max Verstappen a sprintat pentru victorie la Miami. Au ieșit scântei în pluton și s-a lăsat cu penalizări