Formula 1

Vettel mai face un pas spre titlu dupa victoria din Singapore

Sebastian Vettel a condus cursa din Singapore de la un capat la altul si a obtinut a saptea victorie in acest sezon al Formulei 1.

Pilotul echipei Red Bull-Renault a avut emotii doar la start cand s-a vazut atacat si chiar depasit pentru cativa metri de conationalul sau Nico Rosberg de la Mercedes.

Rosberg a pornit extrem de agresiv din grila si a incercat depasirea lui Vettel la interiorul primului viraj. Vettel a replicat imediat si a revenit asupra rivalului sau reusind sa-i ia acestuia interiorul in urmatorul viraj de stanga.

In spatele celor doi Fernando Alonso realiza o urcare impresionanta in clasamentul cursei. Aflat pe sapte in grila de start, dublul campion mondial a pornit ca din pusca si s-a dovedit extrem de inspirat sa urce pe partea dreapta.

Echipierul de la Ferrari i-a depasit pana in primul viraj pe Di Reste, Grosjean si Webber pentru a ajunge in pozitia a treia.

Aproape de jumatatea cursei, mai precis in turul 25 din cele 61 programate, Daniel Ricciardo de la Toro Rosso a lovit zidul de protectie si a ramas blocat intr-o zona periculoasa. Incidentul a determinat organizatorii sa introduca masina de siguranta in pista si astfel cursa a fost neutralizata pentru cinci tururi.

Majoritatea pilotilor au intrat la boxe in incercarea de a profita de situatia creata, insa Vettel a gestionat foarte bine neutralizare si a ramas in pozitia de lider. La reluare campionul mondial a plecat ca racheta de langa Rosberg si nu i-a acordat acestuia nicio sansa de a incerca vreo manevra ofensiva.

Al doilea rand de opriri la boxe a limpezit ordinea la varf, cu mentiunea ca Alonso a recuperat timp pretios si gratie strategiei celor de la Ferrari care l-au tinut mai mult in pista a urcat in pozitia secunda.

O cursa foarte buna de recuperare a realizat si Kimi Raikkonen, pilotul celor de la Lotus reusind sa incheie cursa pe un excelent loc trei tinand cont ca la debutul cursei se afla in afara punctelor.

Mark Webber a ratat punctele terminand cursa cu motorul in flacari dupa ce la un moment dat australianul a cochetat cu podiumul de premiere.

Dupa incheierea cursei s-a tras linie si Vettel s-a distantat la 60 de puncte in fata lui Alonso in fruntea clasamentului pilotilor.



Vettel mai face un pas spre titlu dupa victoria din Singapore