Formula 1

Ricciardo sparge monopolul Mercedes si castiga in Canada

Australianul Daniel Ricciardo a castigat, duminica, Marele Premiu al Canadei de la Montreal, o cursa inceputa in nota de dominare a echipei Mercedes si care s-a incheiat cu un accident spectaculos care i-a avut drept protagonisti pe Felipe Massa si Sergio Perez.

 

Rezultate: Apasati aici pentru a vedea rezultatele cursei din Canada.

Echipa Mercedes astepta o noua victorie, a saptea in acest sezon, si doua treimi din cursa au fost indeplinite conditiile pentru un nou succes al sagetilor argintii.

Rosberg a pornit din pole position si s-a aparat bine in fata coechipierului sau, Lewis Hamilton, in primul viraj, iar acesta a fost nevoit sa franeze brusc pierzand pozitia a treia in fata lui Sebastian Vettel.

Dupa nici macar un tur cursa a fost neutralizata si masina de siguranta a intrat pe circuit ca urmare a iesirii violente in decor a francezului Jules Bianchi (Marussia).

La reluare Rosberg a dictat ritmul in fata unui Vettel fara reactie, in timp ce Hamilton a asteptat un moment pentru a-si recupera pozitia pierduta la start. Britanicul avea sa revina in pozitia secunda in urma unei depasiri curate asupra lui Vettel in turul 10 din cele 70 programate.

In turul 19 au aparut primele emotii pentru Rosberg, cand germanul a scapat pentru cateva fractiuni de secunda volanul din maini si nu mult a lipsit sa loveasca zidul exterior.

Pilotii Mercedes s-au vazut depasiti de surprinzatorul Felipe Massa de la Williams in turul 45, insa brazilianul avea sa piarda prim planul in urma intrarii sale la pit stop.

Hamilton a iesit in fata lui Rosberg dupa al doilea schimb de pneuri, insa britanicul avea sa abandoneze cu probleme la roata dreapta spate.

Rosberg a ramas la conducere, insa de la boxe mesajele oficialilor Mercedes nu erau dintre cele mai incurajatoare pentru german. Acesta era avertizat sa fie atent la sistemul de franare, in timp ce in spatele sau se strangea un mic pluton format din Sergio Perez, Daniel Ricciardo, Sebastian Vettel si Felipe Massa, cel mai rapid pilot al finalului de cursa.

Ricciardo si-a croit drum spre fruntea cursei din doua miscari. Mai intai l-a depasit pe mexicanul Perez, pentru ca ulterior treaca fara probleme de liderul Rosberg, printr-o manevra care a ridicat spectatorii in picioare.

“Este un sentiment uluitor, a fost o cursa mare pentru mine”, a spus Ricciardo dupa prima sa victorie in Marele Circ.

La randul sau, Rosberg a adaugat: “A fost o cursa cu batalii tot timpul. Am plecat bine, dar noi am avut probleme si din aceasta cauza am incetinit. Nu stiu ce a fost, dar am pierdut putere”.

Rosberg a incheiat al doilea si a obtinut puncte importante in clasamentul pilotilor in fata lui Hamilton. Scorul intre cei doi este in acest moment de 140 la 118 puncte in favoarea neamtului.

Vettel a completat podiumul de la Montreal cu un atac in ultimul tur asupra lui Perez.

[news-107461]



Ricciardo sparge monopolul Mercedes si castiga in Canada